"Tas ir provokatīvs jautājums." Kultūras ministrs nenosoda uzstāšanos ar Krievijas māksliniekiem (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kultūras ministrs Nauris Puntulis piedalās preses konferencē, kurā informē par jaunākā pētījuma "Kultūras aktivitātes barometrs 2022" rezultātiem, atklājot jaunākās tendences kultūras patēriņā Latvijā.
Kultūras ministrs Nauris Puntulis piedalās preses konferencē, kurā informē par jaunākā pētījuma "Kultūras aktivitātes barometrs 2022" rezultātiem, atklājot jaunākās tendences kultūras patēriņā Latvijā. Foto: Zane Bitere/LETA

Kultūras ministra Naura Puntuļa ieskatā Latvijas mākslinieku uzstāšanās kopā ar Krievijas pārstāvjiem ir katra "sirdsapziņas jautājums", vēsta LTV Ziņu dienests. 

Austrijas galvaspilsētas Vīnes mūziku mīlošo publiku joprojām turpina sajūsmināt talanti no visas pasaules. To skaitā no Latvijas. Taču arī no Krievijas.

Krievijas dziedātāja Anna Ņetrebko – viens no pasaules izcilākajiem soprāniem jau daudzus gadus, viņai ir arī Austrijas pilsonība. Ņetrebko ir bijusi ilggadēja prokremlisku uzskatu paudēja un Vladimira Putina atbalstītāja. 

Ņetrebko Aīdas lomā un Elīna Garanča – Amnerisa. Abas janvārī dziedāja četrās izrādēs. Amnerisa bijusi Garančai īpaši ilgi gaidīta loma, ko pati māksliniece salīdzinājusi ar uzkāpšanu Everestā. Intervijai Latvijas Televīzijai Garanča nepiekrita. No viņas teiktā Latvijas Radio 3 programmai "Klasika" saprotams, ka izrāde sākta gatavot jau pirms četriem, pieciem gadiem un tagadējo politisko situāciju teātris cenšas apiet.

Kultūras ministrs Nauris Puntulis norādīja: "Elīna Garanča ir brīvmāksliniece. Tas, kā viņa veido savu mākslinieces karjeru un kādus akcentus tajā liek, tā ir viņas personīga izvēle. Un es to nekomentēšu. Cits jautājums ir par Annu Ņetrebko. Tas, ka Annai Ņetrebko šobrīd ir atkal atvērtas pasaulē nozīmīgu operteātru durvis, tas mani patiešām mulsina."

Jautāts par to, kāds būtu viņa lēmums, aicinot Garanču uz kādu no Latvijas valsts rīkotiem un finansētiem pasākumiem, Puntulis atbildēja: "Tas ir provokatīvs jautājums, es uz to šobrīd neatbildēšu. (..) Tad arī droši vien es vērtēšu šo situāciju. Es šobrīd negribētu, nepārrunājis ar Elīnu viņas izvēles, es negribētu šo komentēt."

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu