Gulbim atvadoties no izlases, Latvijas komanda Deivisa kausa duelī zaudē Izraēlai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu tenisa izlases spēlētājs Ernests Gulbis.
Latvijas vīriešu tenisa izlases spēlētājs Ernests Gulbis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ernestam Gulbim atvadoties no Latvijas vīriešu tenisa izlases, Latvijas komanda svētdien Deivisa kausa "play-off" duelī "Arēnā Rīga" ar rezultātu 2-3 zaudēja Izraēlai.

Pēc sestdienas vienspēlēm Latvijas izlase bija vadībā ar 2-0, taču svētdien zaudēja kā vienīgo dubultspēli, tā arī pārējās divas vienspēles, tādējādi piekāpjoties ar 2-3. Nākamo dueli Latvijas tenisisti aizvadīs Pasaules otrajā grupā.

Dienas pirmajā spēlē Gulbja un Kārļa Ozoliņa duets ar rezultātu 3-6, 3-6 piekāpās Edanam Lešemam un Danielam Cukermanam. Pēc dubultspēles Gulbis vairs kortā nedevās un mačs kopā ar Ozoliņu viņam bija pēdējais Latvijas izlasē.

Otrajā cīņā Roberts Štrombahs (ATP 486.) tikās ar rangā desmit pozīcijas augstāk esošo Išai Olielu un piedzīvoja zaudējumu ar 1-6, 4-6.

Dueļa uzvarētājs izšķīrās vienspēlē, kurā Ozoliņš (ATP 1215.) ar rezultātu 7-6 (7:5), 2-6, 4-6 zaudēja Danielam Cukermanam (ATP 367.).

Pirmajā setā Ozoliņš atspēlēja trīs breikbumbas un taibreikā guva pēdējos divus punktus, izcīnot uzvaru ar 7:5. Nākamajos divos setos latvietim neizdevās atņemt pretiniekam servi un gandrīz divarpus stundas notikušajā cīņā pārāks bija Izraēlas sportists.

Sestdien Ozoliņš ar 6-0, 6-3 sagrāva Lešemu, bet Gulbis ar 6-1, 2-6, 7-6 (7:2) pārspēja Cukermanu.

Latvijas izlases sastāvā bija iekļauts Ernests Gulbis (ATP 289.), Roberts Štrombahs (486.), Kārlis Ozoliņš (dalīta 1215.), Miķelis Lībietis un Daniels Tens. Komandas kapteinis bija Deniss Pavlovs.

Izraēlas komandā bija pieteikti Edans Lešems (ATP 359.), Daniels Cukermans (367.), Išai Oliels (476.), Sahars Simons (661.) un Orels Kimhi (720.).

Septembrī Latvijas tenisisti Lielupē Pasaules otrās grupas duelī ar 3-2 uzvarēja Dominikānas Republiku. Tikmēr Izraēla pirmās grupas duelī ar 1-3 atzina Čehijas pārākumu.

Izraēla pasaules rangā atrodas 34.vietā, bet Latvija ieņem 55.vietu.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) jau kopš 1900.gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993.gada.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu