FOTO un VIDEO ⟩ Sirsnīgs brīdis! NBS karavīri pēc misijas Kosovā atgriežas pie ģimenēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ādažu militārajā bāzē no Kosovas atgriezušies NBS karavīri
Ādažu militārajā bāzē no Kosovas atgriezušies NBS karavīri Foto: seržants Ēriks Kukutis, Latvijas armija

Svētdien, 5. februārī, Ādažu militārajā bāzē ģimenes sagaidīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrus, kuri atgriezās no starptautiskās operācijas Kosovā, vēsta militāro ziņu portāls "Sargs.lv".

Ādažu militārajā bāzē pulcējās ģimenes ar bērniem, draugi, tuvinieki ar baloniem un dāvanām - mājās no sešus mēnešus ilgās NATO miera uzturēšanas operācijas KFOR Kosovā atgriezās NBS karavīri. 

Foto un video: NBS karavīri no Kosovas atgriezušies Ādažu militārajā bāzē

@mehanizeta_brigade #kfor #combackhome #military #karavirs #latvijaskaravirs #wearenato ♬ Come Back Home - From "Purple Hearts" - Sofia Carson

Karavīrus svinīgi sveica arī aizsardzības ministre Ināra Mūrniece, NBS komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Sandris Gaugers, vairākus no viņiem apbalvojot arī ar īpašu atzinības rakstu, goda zīmi un piemiņas monētu - par profesionālu un pašaizliedzīgu dienesta pienākumu izpildi Kosovā un Latvijas vārda nešanu pasaulē.

Parādes laukumā stāvēja 130 karavīri, kas pirms dažām stundām bija atgriezušies no Kosovas.

Pirms aizsardzības nozares vadības ierindas laukumu lepni pārstaigāja Ādažu bāzes slavenais rudais runcis Bulta, kurš pirmais sveica mājās atgriezušos karavīrus.

"Ar tādu nelielu sirds trīsēšanu sekojām līdzi, kā jums tur klājas. Par Latvijas karavīriem Kosovā esam saņēmuši atsauksmes kā par profesionāliem un uzticamiem.

Par to liels gandarījums un lepnums, jo Latvijas karavīri kopā ar NATO spēkiem palīdz uzturēt mieru Kosovā, un jūs nesat arī Latvijas vārdu pasaulē," sacīja aizsardzības ministre, piebilstot, ka aiz katra profesionāla karavīra stāv viņa ģimene un tuvinieki, tāpēc izteica pateicību arī viņiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu