Putins esot solījis nenogalināt Zelenski, apgalvo bijušais Izraēlas premjers (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijušais Izraēlas premjerministrs Naftali Benets.
Bijušais Izraēlas premjerministrs Naftali Benets. Foto: lev radin/Shutterstock

Bijušais Izraēlas premjerministrs Naftali Benets, kurš Krievijas kara Ukrainā sākumā īslaicīgi uzņēmās starpnieka lomu, apgalvo, ka Krievijas vadonis Vladimirs Putins ir solījis nenogalināt Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, vēsta ziņu aģentūra "Associated Press".

Sestdien, 4. februārī, publicētajā intervijā bijušais Izraēlas premjers pastāstīja par centieniem panākt asinsizliešanas beigas kara pirmajās dienās.

Benets uz Maskavu devās pagājušā gada martā, īsi pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā sākuma.

Lai gan Beneta starpniecības pūliņi nav palīdzējuši panākt asinsizliešanas beigas, viņš intervijā stāstīja, ka esot vaicājis Putinam, vai viņš plāno likvidēt Zelenski.

Putins esot atbildējis noliedzoši un devis Benetam solījumu, ka to nedarīs. 

"Zelenska likvidēšana. Šis ir vissvarīgākais, tā ir līdera dzīvība. Es zināju, ka Zelenskis bunkurā ir apdraudēts un ka viņi nezina viņa atrašanās vietu," intervijā sacīja bijušais Izraēlas premjers.

"Kādā brīdī es Putinam teicu: "Klausies, kas ir ar šo? Vai tu viņu nogalināsi?" Un viņš atbildēja: "Es nenogalināšu Zelenski.""

Benets sacīja, ka pēc Kremļa pamešanas esot piezvanījis Ukrainas prezidentam, lai informētu viņu par Putina solījumu.

Bijušais Izraēlas premjers arī apgalvoja, ka sarunu laikā Putins esot atteicies no uzstādījuma panākt Ukrainas atbruņošanu, bet Zelenskis esot solījis, ka Ukraina nepievienosies NATO.

Reaģējot uz Beneta interviju, Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba svētdien, 5. februārī, mikroblogošanas vietnē "Twitter" rakstīja, ka Putinam nevar uzticēties.

"Neļaujiet sevi apmānīt - viņš ir prasmīgs melis. Katru reizi, kad viņš ir apsolījis kaut ko nedarīt, tā ir bijusi viņa plāna sastāvdaļa," par Krievijas vadoni sacīja Kuļeba.

Benets, kurš premjerministra amatā pavadīja nedaudz vairāk nekā sešus mēnešus, negaidīti iesaistījās starptautiskajā diplomātijā uzreiz pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022. gada 24. februārī.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu