"Tagad varam izbaudīt procesu." Laksa pirms sieviešu basketbola izlases noslēdzošā EČ kvalifikācijas mača

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kitija Laksa
Kitija Laksa Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlase pēc ceļazīmes nodrošināšanas uz 2023.gada Eiropas čempionāta finālturnīru, gatavojoties pēdējai kvalifikācijas cikla spēlei, var vairāk izbaudīt treniņu procesu, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas izlases basketboliste Kitija Laksa.

Laksa norādīja, ka Latvijas valstsvienības spēlētājas gaidāmajam mačam koncentrēsies tāpat kā visiem pārējiem mačiem, jo mērķis ir uzvarēt visās spēlēs.

"Jāaizmirst šīs spēles nozīme, jo tāpat visas kopā jau varam sākt gatavoties nākamajam posmam. Ir svarīgi iegūt kaut ko arī no šāda mača," izcēla spēlētāja.

Laksa ikdienā spēlē Itālijas A sērijas komandā Boloņas "Virtus Segafredo", kas šobrīd turnīra tabulā ieņem otro vietu. Savukārt FIBA Eirolīgā Boloņas vienība jau ir zaudējusi cerības uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā un pati Laksa to vērtē negatīvi, lai gan klubs esot apmierināts ar to, kas sasniegts pirmajā sezonā Eirolīgā.

"Sezona Eirolīgā varbūt nav izvērtusies tik laba, kā tika plānota, bet Itālijas čempionātā mūsu plāns ir iet un uzvarēt visus," skaidroja Laksa. "Eirolīgā tagad vairs nav cerību uz ceturtdaļfinālu. No manas puses tā ir nedaudz traģēdija, bet no kluba puses varbūt nē. Man gribējās izdarīt kaut ko vairāk, taču klubam un organizācijai, tā kā šis bija pirmais gads Eirolīgā, bija ne tika ambiciozi mērķi."

Latvijas basketboliste ir piektā labākā tālmetienu izpildītāja Itālijas A sērijā, vidēji spēlē realizējot 42,06% metienu.

"Ja var iemest, tad diez vai to arī aizliegs. Ja nevarētu iemest, tad varētu būt problēmas. Tāda tomēr ir tā mana loma komandā un to es arī daru," viņa piebilda.

Eiropas čempionāta J kvalifikācijas grupā Latvijai ir trīs uzvaras tikpat spēlēs, Izraēlai ir viens panākums un divi zaudējumi, kamēr Zviedrija piedzīvojusi neveiksmes abās aizvadītajās spēlēs.

2023.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks no 15. līdz 25.jūnijam. Pirmajā posmā divu grupu turnīri un astotdaļfināla spēles notiks Izraēlā un Slovēnijā, bet izslēgšanas turnīrs paredzēts Slovēnijā. Piecas labākās komandas iegūs tiesības piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu