Ukrainas aizsardzības ministrs Rezņikovs šonedēļ paliks savā amatā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs
Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs Foto: MICHAEL PROBST/AP

Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs šonedēļ paliks savā amatā, pirmdien, 6. februārī, paziņojis partijas "Sluha narodu" ("Tautas kalps") frakcijas vadītājs Davids Arahamija.

Iepriekš avoti ziņoja, ka Rezņikovs šonedēļ varētu pamest savu amatu, jo Aizsardzības ministrija tika ierauta korupcijas skandālā, atklājoties, ka ministrija iepērk pārtiku armijai par cenām, kas vairākas reizes pārsniedz mazumtirdzniecības cenas.

"Šonedēļ aizsardzības sektorā nebūs izmaiņas personālā," paziņoja Arahamija. Taču viņš nepaskaidroja, kādēļ Rezņikovs paliks amatā uz nenoteiktu laiku. Tiek uzskatīts, ka šāds lēmums pieņemts, jo Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska pārstāvētā partija "Sluha narodu" bažījas, ka nespēs iegūt parlamentā pietiekami daudz balsu Rezņikova iecelšanai stratēģisko nozaru ministra amatā.

Mediji ziņo, ka problēmas radušās arī ar nākamā aizsardzības ministra izvēli.

Par Rezņikova sekotāju iecerēts pašreizējais militārā izlūkdienesta vadītājs ģenerālmajors Kirilo Budanovs. Taču viņam nāktos aiziet no armijas, lai ieņemtu aizsardzības ministra amatu.

Ukrainas likumi nosaka, ka tikai civiliepersona var ieņemt aizsardzības ministra amatu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu