Parīzes mēre tomēr mainījusi domas Krievijas un Baltkrievijas sportistu jautājumā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anne Idalgo
Anne Idalgo Foto: AFP / Scanpix

Parīzes mēre Anna Idalgo iebilst pret Krievijas sportistu klātbūtni 2024.gada olimpiskajās spēlēs, kamēr turpinās karš Ukrainā, otrdien paziņoja viņas birojs.

Vēl pagājušajā mēnesī Idalgo nostāja bija tāda, ka krievi varētu piedalīties spēlēs Francijas galvaspilsētā "zem neitrāla karoga", lai izvairītos no "sacensību liegšanas sportistiem".

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) janvāra izskaņā nāca klajā ar aicinājumu izskatīt iespējas, kā sporta apritē atgriezt Krievijas un Baltkrievijas sportistus.

Kā priekšnoteikumus, lai sportisti varētu atgriezties sacensību apritē, SOK min, ka tie varētu startēt tikai kā neitrāli sportisti, nekādā veidā nepārstāvot savu valsti vai federāciju, līdzīgi kā tas ir profesionālajās sporta līgās Eiropā, ASV un Kanādā, kā arī atsevišķos individuālajos sporta veidos.

Tāpat sportisti sacensībās varētu piedalīties, ja pilnībā respektē Olimpisko hartu. Pirmkārt, tie var būt tikai sportisti, kas nav aktīvi atbalstījušu Krievijas karadarbību Ukrainā. Otrkārt, šiem sportistiem jāatbilst Pasaules antidopinga kodeksam un citiem antidopinga noteikumiem.

Gadījumā, ja sportisti neievērotu šos priekšnosacījumus, starptautiskajām federācijām un/vai sacensību rīkotājiem nekavējoties jāatstādina viņi no sacensībām, ziņojot par to SOK.

Parīzes olimpiskās spēles notiks no 2024.gada 26.jūlija līdz 11.augustam.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu