Uzzini, kāpēc Elizabetes II jaunākajai mazmeitai nav īpaša titula

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Veseksas grāfa, prinča Edvarda un grāfienes Sofijas (19) vecākajai meitai, lēdijai Luīzei nav titula "princese". Tam ir iemesli. Uzzini, kādi tie ir!

Luīze Alise Elizabete Mauntbatena-Vindzora šobrīd ir 16. vietā rindā uz troni. Viņa piedzima 2003. gada 8. novembrī un kā vairums karaliskās ģimenes atvašu tika kristīta Vindzoras pils kapelā.

Tā vai citādi, karaliskās ģimenes fani bieži ir apmulsuši, uzzinot, ka karalienes mazmeitai nav īpaša titula. Tas ir tas pats stāsts par grāfieni Sofiju, kas pazīstama kā "karalienes mīļākā vedekla". 

Foto: Reuters/AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Kā izrādās, prinča vai princeses tituls parasti tiek piešķirts monarha bērniem un Elizabetes un prinča Filipa bērnu vidū nav izņēmumu. Tomēr dažreiz to pašu titulu var piešķirt arī vairākiem karaliskās ģimenes mazdēliem vai mazmeitām: princeses Beatrise un Eiženija ir lielisks piemērs!

Šādos jautājumos monarhs konsultējas un visi kopīgi pieņem lēmumu  - piemēram, Veseksas grāfs ar grāfieni pēc sarunas ar Elizabeti nolēma, ka viņu bērniem nebūs prinču vai princešu titulu un viņi tiks identificēti tikai kā grāfa bērni - ar uzvārdu. 

Jāteic, ka šī ir pirmā reize, kad karalienes dēls atsakās no šādas privilēģijas. Veseksas grāfi bija arī pirmie, kas nēsāja uzvārdu Mauntbateni-Vindzori, ko ieviesa ar Viņas Majestātes rīkojumu 1960. gadā un kas bija paredzēts tiem dinastijas pārstāvjiem, kuriem nav īpaša titula.

Lēdija Luīze ir kaislīga jātniece un, tāpat kā viņas aizsaulē aizgājušais vectēvs, Edinburgas hercogs, ir piedalījusies vairākās zirgu pajūga vadīšanas sacensībās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu