Vīrietis no Londonas upes dūņās atrod ko ļoti īpašu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Twitter / Mud Historian (Malcolm Russell)

Malkolms Rasels no Londonas, kurš nodarbojas ar dārgumu meklēšanu upju dūņās, ticis pie ļoti īpaša atraduma – teju neskartas, senas un retas romiešu krūkas, vēsta raidsabiedrība CNN.

Pārsteidzošo artefaktu no upes dūņām izvilka pagājušajā nedēļā, kad Temzas ūdeņi bija ievērojami atkāpušies. Londonas muzeja arheologi uzskata, ka krūka varētu būt radīta mūsu ēras 2. gadsimtā.

Vīrietis teica, ka tāda veida atradums bija ļoti augstu viņa sapņu atradumu sarakstā. 

Rakņāšanās pa dūņām populāra bija jau Viktorijas laikmetā. Tas ir process, kad Temzas ūdeņu atkāpšanās laikā cilvēks šņakarējas pa dūņām un dubļiem, cerot atrast interesantus vēsturiskus objektus.

Malkolms Rasels ar to nodarbojas jau septiņus gadus.

Parasti izdodas atrast vien senu māla priekšmetu lauskas, tomēr, kad es iebāzu roku ūdenī, aizķēru pirkstu aiz osas, manā priekšā parādījās teju neskarta romiešu krūka.

"Es biju tik pārsteigts un sajūsmināts, ka gandrīz izgāzu smiltis un dubļus no krūkas, tomēr tad atcerējos, ka draugs man reiz teica, ka to nevajadzētu darīt, jo Londonas muzejam tīk neskartus traukus pārbaudīt ar rentgenstariem, lai noskaidrotu, kas tajos uzglabāts," stāstīja Rasels.

Viņš arī zināja stāstīt, ka pēdējos septiņos vai astoņos gados viņam dūņās gadījies redzēt tikai dažas tāda izmēra lietas. Jaunatklātajai krūkai trūkst vienas osas, tomēr visādi citādi tā ir vesela.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu