Teātra ļaudis kliedē skatītāju bažas par Artūra Skrastiņa darbu Dailes teātrī (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka/LETA

Dailes teātra uzticīgie skatītāji pauduši bažas par aktiera Artūra Skrastiņa darbu teātrī . Novērots, ka aktieris maz redzams uz skatuves, šonedēļ raksta izdevums "Kas Jauns". 

Pēc kādas no nesenajām Dailes teātra pirmizrādēm izdevuma "Kas Jauns" redakcija saņēmusi vilšanās pilnu vēstuli, kurā ilggadējā Dailes teātra apmeklētāja aicina: "Atdodiet Artūru Skrastiņu!" 

Kundze vēstulē minējusi arī to, ka aktieris, viņasprāt, izrādēs redzams pārāk reti, biežāk otrā plāna lomās, turklāt arī tad uz maiņām ar kādu citu.

Dailes teātra radošais direktors Viesturs Kairišs, izdzirdot šo jautājumu, teicis, ka šajā situācijā viņam komentāru nebūs.

Tikmēr kultūras žurnālistei un teātra kritiķei Henrietai Verhoustinskai nešķiet, ka Artūrs Skrastiņš būtu pazudis. Viņa norāda, ka šosezon aktierim ir bijušas divas lomas – "Farinelli un karalis", kur viņš spēlēja Farinelli, bet izrādē "Retrīts" viņš lomu dala ar aktieri Lauri Subatnieku.

Verhoustinska piebilst, ka šobrīd vecās izrādes vairs netiek tik bieži liktas repertuārā, un tas, iespējams, liek domāt, ka Skrastiņš tik maz redzams uz skatuves. Kliedējot skatītāju bažas, viņa teic:

"Neredzu iemeslu satraukumam, ka viņš būtu kur malā atstumts."

Arī Skrastiņa sievas Ilzes-Ķuzules Skrastiņas tēvs Jānis Ķuzulis ir apmierināts ar znota lomām un teic, ka drīzumā jaunajā izrādē "Krīta aplis" Skrastiņam būšot galvenā loma.

"Es domāju, ka ar Skrastiņu viss ir kārtībā, viņš ir apmierināts ar dzīvi un darbu," par znotu teic sievastēvs.

Vairāk lasiet izdevuma "Kas Jauns" 7. februāra numurā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu