VIDEO ⟩ Sīrijā no gruvešiem izglābts pāris stundu vecs bērniņš. Viņa ģimene gājusi bojā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zemestrīce Turcijā un Sīrijā.
Zemestrīce Turcijā un Sīrijā. Foto: SIPA/Scanpix

Pēc postošās zemestrīces Sīrijā no gruvešiem tika izglābts jaundzimušais, kurš ar nabassaiti vēl bija piesaistīts mātei. Visa ģimene gāja bojā nemiernieku kontrolētajā Džindairisas pilsētā, vēsta medijs "Insider". 

Mātei dzemdības sākās zemestrīces laikā. Sieviete mira, pirms glābēji pie viņas atsteidzās. 

Bērniņš brīnumainā kārtā izdzīvoja. Šobrīd viņš ir mediķu aprūpē. Sociālajos tīklos izplatīts video, kurā glābējs izvelk jaundzimušo no gruvešiem. 

Vīrietis nes bērniņu no sagrautās ēkas, kāpjot pāri gruvešiem un dzeloņdrātīm. Apkārtējie to vēro. Cits vīrietis pamet glābējam segu, lai ietītu mazuli. 

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka pirmdien, 6. februārī, Turcijā un Sīrijā notikušajās divās zemestrīcēs miruši vismaz 9500 cilvēku. Par spīti salam otrdien glābēji turpināja meklēt izdzīvojušos zemestrīces sagrauto ēku drupās.

Saskaņā ar amatpersonu un mediķu datiem Turcijā gājuši bojā vismaz 6957 cilvēki, bet Sīrijā upuru skaits pieaudzis līdz 2547.

Tādējādi kopējais zemestrīces upuru skaits abās valstīs sasniedzis 9504.

Pastāv bažas, ka upuru skaits vēl var ievērojami pieaugt, un Pasaules Veselības organizācijas (PVO) amatpersonas lēš, ka zemestrīcē var būt gājuši bojā līdz 20 000 cilvēku.

Turpinoties glābšanas darbiem, ir ziņots par īpašiem izdzīvošanas gadījumiem.

Zemestrīce, kuras stiprums bija 7,8 magnitūdas pēc Rihtera skalas, notika pirmdien plkst. 4.17 pēc vietējā laika (3.17 pēc Latvijas laika), tās hipocentrs atradies 17,9 kilometru dziļumā, bet epicentrs bijis 33 kilometrus uz ziemeļiem no Turcijas pilsētas Gaziantepas. 15 minūtes vēlāk sekojis 6,7 magnitūdas stiprs pēcgrūdiens, bet pēc tam bijuši vairāk nekā 200 pēcgrūdieni. Pēc Turcijas seismologu datiem, pirmā grūdiena stiprums bijis 7,4 magnitūdas.

Pirmdien Turcijas Kahramanmarašas provinci satricināja vēl viena zemestrīce, kuras stiprums bija 7,5 magnitūdas pēc Rihtera skalas. Kāda Turcijas amatpersona norādīja, ka tas nav bijis pēcgrūdiens, bet atsevišķa zemestrīce. Tā notika plkst. 13.24 pēc vietējā laika (12.24 pēc Latvijas laika) aptuveni 130 kilometrus uz ziemeļiem no Gaziantepas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu