Zelenskis trešdien ieradies Apvienotajā Karalistē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien, 8. februārī, ieradies Apvienotajā Karalistē, vēsta raidsabiedrība BBC.

Šī ir Zelenska pirmā vizīte Apvienotajā Karalistē kopš Krievijas atkārtota iebrukuma Ukrainā, paziņoja Dauningstrīta.

Zelenskis Lielbritānijā ieradies ar Lielbritānijas Karalisko gaisa spēku lidmašīnu, kas ap plkst. 12.30 piezemējusies Londonas Stanstedas lidostā.

Zelenskis satiks Apvienotās Karalistes premjeru Riši Sunaku. Viņš arī uzrunās Lielbritānijas parlamentu.

Sagaidāms, ka Sunaks paziņos par Ukrainas karavīru apmācības programmas paplašināšanu, kā arī par tālāka darbības rādiusa ieroču piegādēm Ukrainai.

Vizītes laikā Zelenskis tiksies arī ar Lielbritānijas karali Čārlzu III.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka tiek runāts, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis šonedēļ plāno braucienu uz Briseli, lai personiski satiktu Eiropas Savienības (ES) līderus, vēsta laikraksts "The Guardian".

Vairākas ES amatpersonas apsūdz cita citu, ka nopludinājušas informāciju par iespējamo Zelenska vizīti.

Zelenskim bija paredzēts doties uz Briseli 9. februārī, kur Ukrainas prezidents satiktu ES līderus un ārkārtas sesijā uzrunātu Eiropas Parlamentu.

Decembrī Zelenskis viesojās ASV, kur satika ASV prezidentu Džo Baidenu un uzrunāja Kongresu.

Šis brauciens tika plānots lielā slepenībā, jo pastāvēja bažas par Ukrainas prezidenta drošību. Tomēr detaļas tika nopludinātas dienu iepriekš.

Aptuveni 48 stundas pirms brauciena uz Briseli Itālijas medijs ziņoja par vizīti. Vēlāk par to mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņoja Eiropas Tautas partija.

Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels, kurš organizē ES samitus, par informācijas nopludināšanu atbildību uzveļ Eiropas Parlamentam. Viņa runātājs nav ne apstiprinājis, ne noliedzis vizīti, sakot: "Prezidenta Zelenska vizītei Briselē ir atvērts ielūgums."

Pagājušajā nedēļā Zelenskis izvairījās atbildēt uz jautājumiem par braucienu uz Briseli, sakot: "Ir liels risks, ja es kaut kur dodos."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu