Zinātnieki atklājuši Zemes izmēra planētu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Thongsuk7824/Shutterstock

Visumā atklāta Zemes izmēra planēta. Tā nodēvēta par K2-415b un atrodas tuvu Zemei. Zinātnieki pēta, kāda ir potenciālās dzīvības iespēja uz tās, kā arī skaidro planētu nelielās atšķirības, vēsta portāls "Science Alert".

Līdz šim Zeme ir vienīgā planēta visumā, par kuru skaidri zināms, ka uz tās ir dzīvība. Citas planētas, kas tai līdzinās, varētu palīdzēt rast atbildes uz jautājumiem par to, vai dzīvība iespējama arī citur.

"Tā ir laba iespēja izpētīt akmeņaino planētu atmosfēras daudzveidību un apstākļus, kādos var pastāvēt apdzīvojama planēta," raksta starptautiskā astronomu komanda, kuru vada Japānas Astrobioloģijas centra vadītājs Terujuki Hirano.

 "Tas būs interesants objekts turpmākiem novērojumiem."

Pašlaik vienīgā zināmā atšķirība starp abām planētām – Zemi un K2-415b - ir to blīvums. Lai gan abas planētas ir aptuveni vienādā lielumā, tomēr K2-415b masa ir aptuveni trīs reizes lielāka nekā Zemei. Tas nozīmē, ka tā ir blīvāka.

Zinātnieki secina, ka līdz galam tomēr nevar apgalvot, ka uz K2-415b tiks atrastas dzīvības pazīmes. Lai nu kā, šis ir vērtīgs pētījums, lai gūtu lielāku skaidrību par potenciālo dzīvības iespēju uz citām planētām.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu