Traģikomiska pretruna - nacistu tetovējumiem noklāts cīkstonis tiek apbalvots par Ukrainas "denacificēšanu" (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Krievijas jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstonis Mihails Turkunovs, uz kura ķermeņa vairākās vietās ir redzama nacistu simbolika, apbalvots ar "drosmes ordeni" par Ukrainas "denacificēšanu".

Krievu MMA cīkstonis Turkanovs jau vairākkārt izpelnījies publisku nosodījumu par nacistiskajiem tetovējumiem uz savām krūtīm un rokām. Tāpat kritiku izpelnījās arī Krievijas MMA organizācija "Fight Night Global", jo atļāva cīkstonim doties oktagonā.

Pats Turkunovs vairākkārt gan norādījis, ka tetovējumiem uz viņa ķermeņa neesot nekāda sakara ar nacistisko ideoloģiju. Viņa uztverē tie simbolizējot pagāniskas tradīcijas.

Ukraiņu Deniss Kazanskis savā "Telegram" kontā norādījis, ka Turkunovs Krievijiā apbalvots ar "drosmes ordeni" par karošanu Ukrainā un tās "denacificēšanu".

"Krievijā Turkunovs tika sodīts par publisku nacistu simbolikas demonstrēšanu. Tagad viņš ir atzīts par varoni un "antinacistu"," norādījis žurnālists.

35 gadus vecais Tukrunovs savas karjeras laikā lielāku popularitāti iemantojis tieši tetovējumu, nevis sava sportiskā snieguma dēļ. Savas profesionālās karjeras laikā Turkunovs izcīnījis septiņas uzvaras 13 cīņās.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu