Pēc šāvienā gūtajām traumām miris krievu algotnis Manguševs, kurš pērn uzstājās ar "Azovstaļ" aizstāvja galvaskausu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: twitter

Krievijas armijas kapteinis un algotnis Igors Manguševs miris slimnīcā dažas dienas pēc tam, kad Ukrainā, Krievijas okupētajā Luhanskas apgabalā, viņam tika iešauts galvā. Par to vēsta britu raidorganizācija BBC, atsaucoties uz Manguševa tuviniekiem. 

Manguševa dzīvesbiedre Tatjana viņa nogalināšanu raksturoja kā nāvessodu.

Jau vēstījām, ka 4. februāra naktī Ukrainā, Krievijas okupētajā Luhanskas apgabalā, Manguševs nogādāts slimnīcā ar šautu brūci galvā. 

Viņš plašāku ievērību bija guvis 2022. gada augustā, kad kādā saviesīgā pasākumā uzstājās uz skatuves, turot rokā galvaskausu, kas, pēc viņa paša teiktā, esot kāda "Azovstaļ" aizstāvja galva.

Par Manguševa sašaušanu ziņoja militārais analītiķis Boriss Rožins. Savā "Telegram" kanālā viņš apgalvo, ka Igors Manguševs ir Krievijas bruņoto spēku 8. armijas 2. korpusa 4. brigādes kapteinis, kurš sadarbojies ar Putina pavāra Jevgēņija Prigožina "Vāgnera grupu", bet pēdējā laikā komandējis vienību, kas bija iesaistīta cīņā pret Ukrainas bezpilota lidaparātiem.

Televīzijas kanāls "Currenttime" vēsta, ka 2014. gadā Manguševs acīmredzot bija karojis Donbasā vienībā "Jenot", bet 2022. gada 24. februārī publicētā video ierakstā prognozējis "Kijivas ieņemšanu tuvāko stundu laikā un Krievijas armijas drīzu uzvaru". Toreiz viņš sevi dēvējis par tā dēvētās "Luhanskas tautas republikas" rezerves kapteini.

2019. gada ziemā laikraksts "Novaja Gazeta" publicēja rakstu par to, kā ar uzņēmēju Jevgeņiju Prigožinu saistīti provokatori mēģinājuši izjaukt Maskavas domes vēlēšanas un šajās darbībās zināma loma bijusi arī Manguševam.

Līdz tam laikam viņš strādājis Jevgēņija Prigožina "troļļu fabrikā" un apmeklējis Donbasu, kur, kā pats apgalvo, karojis tā dēvētās "Luhanskas tautas republikas" pusē. Agrāk viņš arī organizējis reidus migrantu dzīvesvietās Maskavā, bet Krievijas okupētajā Ukrainas daļā sadarbojies ar Maskavas Kremļa politiskajiem ielikteņiem un neonacistiem.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu