"Man kļūst pretīgi..." Hašeks atkal nosoda NHL par tās nostāju Krievijas hokejistu jautājumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dominiks Hašeks
Dominiks Hašeks Foto: AFP / Scanpix

Leģendārais Čehijas hokeja vārtsargs Dominiks Hašeks sarunā ar vietējo mediju "CNN Prima News" vēlreiz nosodoši vērsies pie Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadības, pieprasot krievu hokejistu diskvalifikāciju.

Hašeks NHL aicina diskvalificēt krievu hokejistus jau kopš agresorvalsts iebrukuma Ukrainā pērnā gada 24. februārī.

Jo sevišķi bijušā vārtsarga kritiku izpelnījies Aleksandrs Ovečkins, kuram "Instagram" profila bildē joprojām redzams mirklis, kad viņš sarokojas ar kara noziedznieku Vladimiru Putinu.

Aizvadītās nedēļas nogalē NHL Visu zvaigžņu spēles meistarības paraugdemonstrējumos uz ledus izgāja arī Aleksandra Ovečkina dēls Sergejs. Par to NHL no Hašeka izpelnījās asu kritiku.

Hašeks sarunā ar "CNN Prima News" norādīja, ka, viņaprāt, NHL komisāram Gerijam Betmenam vajadzētu atkāpties no amata.

"Esmu pārliecināts, ka NHL vadība atbildēs par to, kā viņi izturas pret krievu hokejistiem," norādījis vārtsargs.

Jau pieminēto meistarības paraugdemonstrējumu žūrijā tika iekļauta arī Baltkrievijas tenisiste Viktorija Azarenka. Hašeks pauda pārliecību, ka šāda žūrijas locekļa izvēle tikai pastiprina priekšstatu par NHL kā agresoram draudzīgu līgu.

"Ko lai saka... Šķiet, ka NHL pat nedomā, kādu vēstījumu šāda izvēle nodod. Skumji, ka uz šādu pasākumu tiek uzaicināta Baltkrievijas slavenība. Tajā pašā laikā NHL man ir ļoti dārgs. Es tajā pavadīju 16 sezonas. Man kļūst pretīgi, kad redzu, kā NHL vadība tagad uzvedas, atbalstot agresoru," sacījis Hašeks.

Bijušais vārtu vīrs arī meta "akmeni" Ziemeļamerikas žurnālistu "dārziņos", uzsverot, ka otrpus okeānam pārāk maz tiek runāts par Krievijas noziedzīgā režīma pastrādātajām zvērībām Ukrainā.

Hašeks arī piedāvā savu risinājumu, kā šajā situācijā vajadzētu rīkoties NHL.

"Šos puišus [krievu hokejistus] vajadzētu diskvalificēt. Un šāda ierosinājuma mērķis nav sodīt viņus. Es uzskatu, ka NHL vajadzētu ievērot līgumsaistības ar šiem hokejistiem un izmaksāt viņu ģimenēm kompensācijas.

Nenosodu spēlētājus. Tajā pašā laikā līgai vajadzētu panākt, ka spēlētāji, kuri izsakās pret [Krievijas noziedzīgo režīmu], saņem bēgļu vīzas. Tad hokejisti kļūtu par lieliskiem pretkara vēstnešiem. Varbūt tikai pieci no viņiem visiem tiktu pie vīzas, bet arī tas būtu lieliski. Bet vispirms ir jāpanāk, ka viņi nespēlē. Ar to ir jāsāk," sacījis Hašeks.

Leģendārais Čehijas vārtsargs ir viens no aktīvākajiem pasaules hokeja saimes pretkara vēstnešiem, regulāri savā "Twitter" kontā kritizējot Krievijas noziedzīgo režīmu un tā atbalstītājus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu