VIDEO ⟩ "Tikpat svarīgs kā kalašņikovs." Putina varbūtējā mīļotā Kabajeva publiski izsakās par kara propagandu (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļina Kabajeva.
Aļina Kabajeva. Foto: AP/Scanpix

Aļina Kabajeva, kas tiek uzskatīta par Krievijas vadoņa un kara noziedznieka Vladimira Putina mīļoto, publiski komentējusi Krievijas iebrukumu Ukrainā, salīdzinot kara propagandu ar kalašņikovu, ziņo ārvalstu mediji.

Kabajeva, kura ir bijusī krievu olimpiskā čempione mākslas vingrošanā, reti parādās publiski. Tiek uzskatīts, ka viņa ir arī vairāku Putina bērnu māte.

Kabajeva ir arī lielākās Krievijas privātās mediju kompānijas "National Media Group" direktoru valdes priekšsēdētāja. Šai kompānijai ir akcijas gandrīz visos lielajos Krievijas valsts medijos.

Ar savu publisko runu viņa uzstājās uzņēmuma jubilejas pasākumā. 

"Dārgie draugi! Apsveicu mūs mūsu jubilejā. Lai katram no mums un visiem mums kopā ir panākumi," sacīja 39 gadus vecā Kabajeva. 

"Mūsu cilvēkiem ir vajadzīgi šie panākumi, jo informācijas darbs šodienas apstākļos, kādos mēs dzīvojam un cīnāmies par savu valsti, ir kā kara ierocis," klātesošajiem sacīja Kabajeva.

"Tas ir tikpat svarīgs kā kalašņikovs. Un kara korespondenti to zina. Strādāsim. Paldies!"

Aļina Kabajeva ir tatāru izcelsmes bijusī Krievijas mākslas vingrotāja un politiķe. Divas reizes piedalījusies Olimpiskajās spēlēs. 2000. gadā Sidnejā izcīnīja bronzas medaļu, bet 2004. gadā Atēnās — zelta medaļu daudzcīņā. Ar panākumiem startējusi Pasaules un Eiropas čempionātā. Aļina Kabajeva savu profesionālās sportistes karjeru beidza 2007. gadā.

2001.gada 1.decembrī tobrīd 18 gadus vecās sportistes vārds pirmo reizi tika pieminēts Kremļa oficiālajā vietnē — kara noziedznieks, Krievijas prezidents Vladimirs Putins apmeklēja sporta pasākumu, kurā tapa Kabajevas un Putina pirmā kopīgā fotogrāfija. Neilgi pēc tam Kabajava kļuva par valdošās partijas "Vienotā Krievija" biedri, bet sešus gadus vēlāk viņa no šīs partijas tika ievēlēta Krievijas Valsts domē.

Kremlis vienmēr ir noliedzis viņas iespējamās attiecības ar kara noziedznieku, Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, taču jau gadiem ilgi klīdušas runas, ka viņi ir cieši saistīti, turklāt viņiem ir pat kopīgi bērni.

Šveices mediji 2015. gadā rakstīja, ka holdinga "National Media Group" vadītāja Aļina Kabajeva dzemdējusi zēnu. Prese neizslēdz, ka bijusī vingrotāja devusies dzemdēt uz ārzemēm, lai izvairītos no Krievijas preses uzmanības. Dzemdības notikušas Svētās Annas klīnikā, Tičīno, Šveices dienvidos, raksta "Blick". Pēc četriem gadiem parādījās runas, ka Aļina dzemdējusi dvīņus Kulakovas dzemdību klīnikā Maskavā.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu