Vēl viens Kremļa iestudēts notikums: krievu studente "izkrata sirdi" Putinam par studijām Austrijā (56)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AP/Scanpix

Kremļa propaganda aktīvi strādā pie tā, lai Rietumus attēlotu kā ienaidniekus. Vēl 2022. gada maijā Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzskatīja, ka Rietumi "pieteica totālu karu visai Krievijai". Demokrātisko valstu reakcija uz Putina režīmu Krievijā tiek pasniegta kā "rusofobija" un "atcelšanas kultūra" pret Krieviju. Tā tas notika, piemēram, arī nesenajā kara noziedznieka Vladimira Putina tikšanās reizē ar Krievijas augstskolu studentiem, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "Ukrinform".

Iestudētās sarunas laikā viena no tās dalībniecēm, kas sevi dēvē par Darju Semjonovu, sūdzējās Putinam, ka viņa Austrijā "saskaroties ar savu kā Krievijas Federācijas pilsoņa tiesību apspiešanu", kā rezultātā viņa bija spiesta atgriezties Krievijā.

Pēc viņas teiktā, tas notika laikā, kad viņa studēja transnacionālo komunikāciju Vīnes universitātē.

"Es saņēmu no savas augstskolas dokumentu – dažas dienas pēc speciālās militārās operācijas sākuma – ar lūgumu to parakstīt, kur bija rakstīts, ka Krievija ir teroristiska valsts un man jāatbalsta Ukraina. Es to neparakstīju. Tā bija mana izvēle, es domāju, ka rīkojos pareizi," Putinam sacīja Darja.

Nav zināms, vai Darja patiešām studējusi Vīnes Universitātē. Ukrainas medijs "Ukrainform" sazinājās ar universitāti, bet augstskola izvairījās no tiešas atbildes uz jautājumu, vienlaikus norādot, ka specialitāte "transnacionālā komunikācija" netiek pasniegta universitātē.

Taču ir skaidri zināms, ka Darjas paziņojums par viņas iespējamo apspiešanu Austrijā ir meli. Augstskola noliedza studentes izteikumus,  norādot, ka augstskola nav sūtījusi dokumentu ar minētajiem aicinājumiem.

"Vīnes universitāte precizē, ka apgalvojumi neatbilst patiesībai. Vīnes universitāte nav nosūtījusi nekādas vēstules, kā tika apgalvots, kā arī nebija lūguma parakstīties. Turklāt universitātē nav tāda kursa," vēsta universitāte.

Universitāte gan norāda, ka studentiem tika nosūtīta vēstule nedēļu pēc Krievijas sāktā kara Ukrainā. Vēstule izsūtīta 2022. gada 2. martā, un tā galvenokārt bija adresēta studentiem no Ukrainas. Tajā bija atbalstoši vārdi un noderīga informācija, ko viņi varētu ņemt vērā.

"Mēs esam solidāri ar saviem Ukrainas kolēģiem un studentiem un veiksim pasākumus, lai viņus atbalstītu. Mēs apzināmies, ka daudziem studentiem tagad ir lielas eksistenciālas raizes un bailes. Mēs pilnībā saprotam, ka satraucaties par ģimenēm un draugiem," teikts vēstulē.

Komentāri (56)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu