"Kāpēc sevi tik ļoti nemīlu, ka izvēlējos šo ceļu?" Čulpana Hamatova plāno beigt aktrises karjeru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Drīz apritēs gads, kopš slavenā Krievijas teātra un kino aktrise Čulpana Hamatova ar bērniem dzīvo Latvijā. Lai gan viņa šajā īsajā laika sprīdī saņēmusi augstu novērtējumu - "Spēlmaņu nakts" balvu "Gada labākā aktrise", pēdējos mēnešos Čulpanai piezagusies doma, ka viņa vēlas likt punktu aktrises karjerai, šonedēļ raksta izdevums "Privātā Dzīve".

Šobrīd aktrise strādā pie  izrādes "Gogolis. Nature morte", kuru iestudē režisors un filozofs Uldis Tīrons. Hamatova cītīgi mācījusies latviešu valodu un šajā reizē kopā ar kolēģiem Gundaru Āboliņu un Kasparu Znotiņu uz skatuves runās latviski. Visas izrādes jau ir izpārdotas mēnesi uz priekšu. 

Neskatoties uz panākumiem, aktrise nesenā intervijā izteicās, ka vēlas pamest aktrises karjeru. Viesojoties Amerikā, Sanfrancisko, viņa tikusies ar "YouTube" kanāla "Tekiz autori", bijušo "Mail.ru" direktori Kseniju Čabanenko, un aktrise intervijā paziņoja, ka nožēlo, ka savulaik izvēlējusies šo profesiju.

"Katru reizi, kad man uz skatuves sāk trīcēt rokas un ir bail, es domāju –

kāpēc neizvēlējos citu profesiju? Kāpēc sevi tik ļoti nemīlu, ka izvēlējos šo ceļu?

Sākumā man teica, ka ar gadiem bailes pāries, taču tās nezūd. Un vakar, izejot uz skatuves Sanfrancisko, es nolādēju sevi, ka kļuvu par aktrisi," pauda Čulpana.

Uz jautājumu, ar ko vēlētos nodarboties nākotnē, Hamatova atbildēja: "Labprāt strādātu par aktiermeistarības pasniedzēju, savas zināšanas un pieredzi nodotu citiem. Un vēl es vēlētos doties uz valsti, kurā labdarība tikai sāk attīstīties. Tur es varētu dalīties savā pieredzē un palīdzēt."

Hamatova uzsvēra, ka vēlas aktiermākslu atstāt dvēselei, piemēram, darboties radio. "Es gribētu lasīt radio dzeju, kura man pašai ļoti patīk un kuru būtu patīkami klausīties citiem," intervijā viņa atklāja.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka pērn martā viņa pievienojās Jaunā Rīgas teātra trupai, un par savu pirmo lomu režisora Alvja Hermaņa iestudētajā izrādē "Post Scriptum" saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu kā Gada labākā aktrise.

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 7. februāra numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu