FOTO ⟩ Turcija pirms un pēc zemestrīces

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Tūkstošiem cilvēku visā Turcijā un Sīrijā gājuši bojā 7,8 magnitūdu zemestrīcē un tai sekojošajos pēcgrūdienos. Vēl desmitiem tūkstošu ir ievainoti un palikuši bez pajumtes, vēsta medijs "The Guardian".

Uzņēmuma "Maxar Technologies" publicētie satelītattēli sniedz priekšstatu par to, cik lielas grūtības būs ārkārtas palīdzības brigādēm tuvākajās dienās.

Fotogrāfijās redzamas pilsētas Turcijā pirms un pēc zemestrīces.

Foto: AFP/SCANPIX

Zemestrīcē bojāgājušo skaits Turcijā un Sīrijā ceturtdien pārsniedzis 16 000 cilvēkus, glābējiem turpinot ēku gruvešos meklēt izdzīvojušos.

Saskaņā ar amatpersonu un mediķu datiem Turcijā gājuši bojā vismaz 12 873 cilvēki, bet ievainoti 62 937, vēsta valsts ziņu aģentūra "Anadolu", atsaucoties uz katastrofu pārvaldības aģentūru AFAD. Sīrijā zemestrīce prasījusi 3162 cilvēku dzīvības, bet ievainoti vairāk nekā 5000.

Tādējādi apstiprinātais zemestrīces upuru skaits abās valstīs kopā sasniedzis 16 035. Eksperti bažījas, ka upuru skaits vēl turpinās ievērojami palielināties.

Zemestrīce, kuras stiprums bija 7,8 magnitūdas pēc Rihtera skalas, notika pirmdien plkst.4.17 pēc vietējā laika (3.17 pēc Latvijas laika), tās hipocentrs atradies 17,9 kilometru dziļumā, bet epicentrs bijis 33 kilometrus uz ziemeļiem no Turcijas pilsētas Gaziantepas. 15 minūtes vēlāk sekojis 6,7 magnitūdas stiprs pēcgrūdiens, bet pēc tam bijuši vairāk nekā 200 pēcgrūdieni. Pēc Turcijas seismologu datiem, pirmā grūdiena stiprums bijis 7,4 magnitūdas.

Pirmdien Turcijas Kahramanmarašas provinci satricināja vēl viena zemestrīce, kuras stiprums bija 7,5 magnitūdas pēc Rihtera skalas. Kāda Turcijas amatpersona norādīja, ka tas nav bijis pēcgrūdiens, bet atsevišķa zemestrīce. Tā notika plkst.13.24 pēc vietējā laika (12.24 pēc Latvijas laika) aptuveni 130 kilometrus uz ziemeļiem no Gaziantepas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu