"Vagner" vadonis Prigožins paziņo, ka karam Ukrainā vairs nevervēšot ieslodzītos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas militāro algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgēnijs Prigožins paziņojis, ka karam Ukrainā vairs nevervēšot ieslodzītos. Prigožins neatklāja iemeslu, kāpēc "Vagner" pārtraucis vervēt ieslodzītos, vēsta medijs "Meduza".

"Ieslodzīto uzņemšana privātajā militārajā kompānijā "Vagner" ir pilnībā pārtraukta. Attiecībā uz tiem, kas strādā šobrīd, visas saistības tiek izpildītas," Prigožina atbildi uz jautājumiem publiskoja viņa preses dienests.

"Vagner" kopš 2022. gada vasaras dodas uz ieslodzījuma vietām un vervē ieslodzītos, lai sūtītu tos uz fronti Ukrainā, piesolot priekšlaicīgu atbrīvošanu.

ASV un Lielbritānijas analītiķu aplēses liecina, ka grupējumā "Vagner" līdz šim varētu varētu būt tikuši savervēti ap 40 000 ieslodzīto.

2022. gada beigās "Vagner" pārstāvji otro reizi apbraukāja ieslodzījuma vietas, kurās iepriekš jau bija vervējuši ieslodzītos, ziņoja medijs "Mediazona".

Iespējams, ieslodzītos sākusi vervēt Krievijas Aizsardzības ministrija. Romanova februārī norādīja, ka ieslodzījuma vietās turpinoties ieslodzīto vervēšana, taču tagad ar to nodarbojoties Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu