Vācijā lemj, vai Frankfurtes-Hānas lidostu pārdot Putinam pietuvinātam miljardierim (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas Ekonomikas ministrija šobrīd lemj, vai bloķēt darījumu, kurā maksātnespējīgā Frankfurtes-Hānas lidosta varētu tikt pārdota Kremlim pietuvinātajam Krievijas investoram Viktoram Haritoņinam.

Šobrīd Haritoņins ir augstākās cenas solītājs attiecībā uz šīs reģionālās lidostas iegādi. Taču Ekonomikas ministrija šo darījumu vēl varētu bloķēt, ja tiks secināts, ka šī lidosta ir svarīga valsts infrastruktūras daļa.

Ministrija šobrīd vērtē, vai Frankfurtes-Hānas lidosta atbilst šiem kritērijiem, trešdien Bundestāga Ekonomikas lietu komitejai pavēstīja ministrijas parlamentārā sekretāre Franciska Brantnere.

Lai arī Haritoņins nav iekļauts Eiropas Savienības (ES) sankciju sarakstā, Brantnere skaidroja, ka ministrijai jāvērtē potenciālais darījums, jo Krievijas miljardieris uzņēmējdarbību veic ārpus ES.

Haritoņins, kurš galvenokārt darbojas farmācijas nozarē, tiek uzskatīts par Krievijas prezidenta Vladimira Putina sabiedroto, un informācija liecina, ka viņa uzņēmums ir lielākais Krievijas Covid-19 vakcīnas "Sputņik V" ražotājs.

Ar Frankfurtes-Hānas lidostas pārdošanas darījumu saistīts arī fakts, ka tā ir bijusī militārā lidosta, ko iepriekš izmantoja ASV karaspēks. Tādējādi šī lidosta ir piemērota militāro preču un personāla transportēšanai.

Haritoņinam Vācijā jau pieder Nirburgringas sporta komplekss.

Frankfurtes-Hānas lidosta maksātnespējas pieteikumu tiesā iesniedza 2021.gadā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu