VIDEO ⟩ Rīdzinieki gaida, kad tiks mainītas padomju laiku slavinošo ielu nosaukumu plāksnes (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas dome sadarbībā ar Ārlietu ministriju pie Krievijas vēstniecības ēkas uzstādījusi ielas nosaukuma plāksni "Ukrainas neatkarības iela".
Rīgas dome sadarbībā ar Ārlietu ministriju pie Krievijas vēstniecības ēkas uzstādījusi ielas nosaukuma plāksni "Ukrainas neatkarības iela". Foto: Zane Bitere/LETA

Aizvadītā gada 14. decembrī Rīgas dome nolēma mainīt to ielu nosaukumus, kas reiz nosauktas ar padomju laiku saistītu cilvēku vārdā. Tomēr plāksnēs pie mājām joprojām minēti vecie ielu nosaukumi, informē raidījums "Bez tabu".

Lai gan ir pieņemts lēmums Akadēmiķa Mtislava Keldiša ielu pārsaukt par Brāļu Kaudzīšu ielu, rīdzinieks Māris norāda, ka uz plāksnītes joprojām ir vecais ielas nosaukums.

Rīgas dome vīrietim nav izskaidrojusi, kas un kad mainīs plāksnes. 

Kopumā Rīgā mainīti nosaukumi četrām ielām. Valentīna Pikuļa aleja un Valentīna Pikuļa taka ir pārdēvēta par Birutas Baumanes aleju un Birutas Baumanes taku. Nolemts Detlava Brantkalna ielu saukt par Annas Brigaderes ielu un Vizmas Belševicas ielu. Savukārt Staraja Rusas iela būs Hugo Celmiņa iela.

Latvijas Kara muzeja direktora vietnieks Juris Ciganovs arī ir pārsteigts par saglabātajiem ielu nosaukumiem. Viņaprāt, Rīgas domei vajadzētu domāt arī, piemēram, par Maskavas ielas nosaukuma maiņu.

Pašvaldības pārstāvis Kaspars Līcītis skaidro, ka Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvaldei trīs mēnešu laikā pēc ēku adrešu maiņas jāorganizē ēku numura zīmju iegāde un izvietošana.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu