Staņa arī turpmāk vadīs Latvijas regbija izlasi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Staņa
Kristaps Staņa Foto: Evija Trifanova/LETA

Kristaps Staņa turpinās vadīt Latvijas regbija valstsvienību, bet Elmārs Šefanovskis - U-18 regbija-7 izlasi, vēsta Latvijas Regbija federācija (LRF).

Par Staņas palīgu ir apstiprināts Viktors Silvoniks. Tāpat izlases darbam tiks piesaistīti divi konsultanti no Lielbritānijas - latviešu izcelsmes regbisti Žans Batists Bruzuljē un Toms Deividsons.

Deividsons šajā sezonā izlasei centīsies palīdzēt gan kā spēlētājs, gan kā konsultants ātro uzbrucēju/aizsargu (veijeru) spēles pilnveidošanā. Savukārt ar Bruzuljē sadarbību LRF aizsāka pērn, kad bijušais Velsas regbija-7 izlases spēlētājs palīdzēja U-18 izlasei gatavoties Rīgā notikušajam Eiropas čempionātam regbijā-7. Viņš "piecpadsmitnieka" izlasi konsultēs spēlētāju individuālo prasmju attīstības, ar spēles izpratnes/zīmējumu un citos jautājumos.

Staņa stāsta, ka jauno sezonu komanda iesāks ar fiziskās sagatavotības testiem. Šajā posmā tiks pieaicināts plašāks sportistu loks, lai redzētu viņu progresu ziemas periodā, bet pēc tam būs darbs pie mērķtiecīgas fiziskās kondīcijas uzlabošanas - šo procesu vadīs fizioterapeits Raivis Gabrānovs.

"Marta sākumā mums ir ieplānota pārbaudes spēle ar Lietuvas izlasi, kad jau gribam startēt ar tādu spēles modeli, kādu spēlēsim šajā sezonā. Kā konsultantus esam piesaistījuši divus progresīvus spēlētājus, kas noteikti dos papildus dzirksteli, enerģiju un prasmes. Tuvākos mēnešos turpināsim strādāt ar spēles zīmējumu, ņemot vērā pagājušā gada vadošo komandu gūto pieredzi "Top" līgā. Latvijas izlase sāk pierast spēlēt augstas klases regbiju un to arī turpināsim darīt. Būtiski, ka vadošie klubi šajā sezonā turpinās slīpēt meistarību "Top" līgā, savukārt citiem Latvijas klubiem, cerams, būs iespēja pilnveidot prasmes Baltijas līmeņa turnīrā. Paaugstinoties spēlētāju individuālajam sniegumam, uzlabosies arī izlases sniegums kopumā," LRF citē Staņas teikto.

Kā sezonas mērķis izvirzīts vietas saglabāšana Eiropas čempionāta Ziemeļu divīzijas "Conference 1" grupā.

Savukārt Šefanovskim galvenais uzdevums ir līdz martam sagatavot un LRF valdei prezentēt U-18 izlases sagatavošanās plānu.

"Pērn Eiropas čempionātā palikām piektie, lai gan cerējām uz godalgām. Bet, skatoties reālistiski, ar pagājušā gada čempionātu un treniņu procesu esam ielikuši ļoti labu pamatu, lai šogad kāptu augstāk. Uz to arī mērķējam," stāsta Šefanovskis.

Komandas galvenais uzdevums šogad ir gatavošanās Eiropas čempionātam, kas šogad norisināsies no 21. līdz 23.jūlijam Polijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu