VIDEO Krievija mēģinājusi Latvijā ievest cietumniekus no okupētajām Ukrainas teritorijām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Aizvadītajā nedēļā Krievija centās Latvijā ievest atbrīvotos cietumniekus no okupētajām teritorijām Ukrainā. Latvija ir pastiprinājusi Krievijas robežas šķērsotāju pārbaudi. Pastāv aizdomas, ka šos cilvēkus bija savervējis Krievijas algotņu grupējums "Vagner", norāda raidījums " TV3 Ziņas".

"Ik dienu Latvijas ārējo robežu šķērso vairāki simti Ukrainas valstspiederīgo. Katrs robežšķērsošanas gadījums tiek vērtēts individuāli, primāri pārbaudot personu atbilstību Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likuma prasībām.

Ja pastāv draudi Latvijas nacionālajai drošībai, arī tiek atteikta ieceļošana," norāda Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes priekšnieks Valdis Jukšs.

Netipisks gadījums, kas radījis satraukumu, noticis pagājušajā nedēļā, kad robežu liedza šķērsot 14 ukraiņiem - bijušajiem ieslodzītajiem. Notikumam pastiprinātu uzmanību pievērsis arī iekšlietu ministrs Māris Kučinskis.

"Tie nosacīti bija ukraiņi.

Tie bija no okupētajām teritorijām atbrīvotie cietumnieki, kuri ar Krievijas palīdzību tika nogādāti šeit, lai ienāktu Eiropas Savienībā.

Pēc šiem 14 ir vēl vairāki bijuši, tāpēc arī tur esam šobrīd ļoti pastiprinājuši modrību, domājot, ka, ļoti iespējams, tā ir speciāla operācija, lai kaut kādā ziņā iesūtītu šeit cilvēkus iekšā, kuri noteikti nemeklē šeit patvērumu," stāsta Kučinskis, piemetinot, ka nevar izslēgt, ka Krievija mēģina pāri robežai sūtīt cietumniekus, ko bija savervējis algotņu grupējums "Vagner".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu