VIDEO ⟩ Šmitam karjeras rezultatīvākais sniegums nervus kutinošā "Žalgiris" uzvarā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rolands Šmits
Latvijas basketbolists Rolands Šmits Foto: BC Zalgiris Kaunas/Twitter

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien guva 20 punktus ULEB Eirolīgas 24.kārtas mačā, sekmējot Kauņas "Žalgiris" uzvaru pār Artūra Kuruca pārstāvēto Vitorijas "Baskonia".

Šmits atkārtoja savu karjeras rezultativitātes rekordu, kamēr "Žalgiris" savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 79:75 (20:18, 18:24, 23:18, 18:15) un šajā turnīrā pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Valmierietis šajā mačā laukumā pavadīja 30 minūtes un 27 sekundes, grozā raidot visus septiņus divpunktu metienus un divus no pieciem tālmetieniem. Viņa kontā bija arī piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, trīs kļūdas, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi, trīs piezīmes un 20 efektivitātes koeficienta punkti.

Šmits bija mača rezultatīvākais spēlētājs, savukārt Kuruca nebija viesu komandas pieteikumā.

"Žalgiris" rindās visproduktīvāko sniegumu parādīja Edgars Ulanovs, kurš guva 16 punktus, atdeva piecas rezultatīvas piespēles, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un izprovocēja sešus pārkāpumus. Ings Brazdeiķis piebalsoja ar 15 punktiem.

Viesiem 15 punktus guva Markuss Hovards, 12 punkti bija igaunim Maikam Kalevam Kotsāram, bet 11 punkti un sešas atlēkušās bumbas - Lietuvas basketbola audzēknim Rokam Giedraitim.

Abas komandas šajā sezonā 24 spēlēs izcīnījušas pa 13 uzvarām un turnīra tabulā noslēdz labāko astoņnieku, bet "Baskonia" ir ailīti augstāk par Kauņas vienību.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs no 19. līdz 21.maijam norisināsies "Žalgiris" mājvietā Kauņā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu