Igaunijas izlūki paziņo, ka Krievija veido jaunu PSRS versiju (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Salma Bashir Motiwala/Shutterstock

Igaunijas izlūkdienests publiskojis savu ikgadējo ziņojumu. Viens no Igaunijas izlūku secinājumiem – Krievija pašlaik ir ceļā uz diktatūru un Padomju savienības (PSRS) jaunu versiju, vēsta LTV Ziņu dienesta raidījums "Panorāma".

"Režīms gatavojas vai pieņem mērus, lai nerastos nekāds apdraudējums, un es neredzu sabiedrības revolūcijas iespējamību.

Opozīcijas kustības, dažādas sabiedriskās grupas Krievijas valdība ir vai nu apspiedusi vai nu pārņēmusi savā kontrolē," sacīja Igaunijas izlūkdienesta šefa Kaupo Rosins.

Vēl tiek atzīmēts, ka mērenus panākumus Krievija ir guvusi, mēģinot izveidot sava veida autoritāro režīmu aliansi. Tur jau notiek sadarbība ar Irānu.

Ziņojumā arī norādīts, ka Krievijas ārpolitikas ambīcijas nekur nav zudušas, un Krievijas skatījumā Baltijas valstis ir NATO vājākā vieta. Un – jau pēc pāris gadiem draudi Igaunijai un visam Baltijas reģionam atkal pieaugs.

"Viņš [Krievijas prezidents Vladimirs Putins], visticamāk, izvērtēs situāciju, ātri veidos un atjaunos armiju un tad izlems par nākamajiem soļiem, balstoties uz savu vērtējumu par tā brīža situāciju. Šeit mēs runājam par apmēram četriem gadiem pēc kara Ukrainā beigām. Tad Krievija varētu būt gatava piedzīvojumiem mūsu virzienā," sacīja Rosins.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu