Rēzeknes domes opozīcija iesniegusi pieprasījumu, lai gāztu Bartaševicu no mēra amata (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rēzeknes valstspilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs.
Rēzeknes valstspilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs. Foto: Zane Bitere/LETA

Rēzeknes domes opozīcijas deputāti iesnieguši pieprasījumu, lai domes sēdē rīkotu balsojumu par Aleksandra Bartaševiča gāšanu no pilsētas mēra amata, norāda deputāte Ināra Groce (VL/TB/LNNK/ZP/JV/LRA/LP).

Iesniegumu parakstījuši visi pieci pašvaldības opozīcijas deputāti - Groce, Jānis Zeltiņš (P), Jāzeps Korsaks (VL/TB/LNNK/ZP/JV/LRA/LP), Juris Guntis Vjakse (VL/TB/LNNK/ZP/JV/LRA/LP) un Voldemārs Platacis (JKP).

Groce apšauba, ka Bartaševiča iecerētajai jaunajai partijai Latgalē ir tik liels atbalsts, kā iepriekš vēstīts, proti, Latvijas Televīzija ziņoja, ka pēc Bartaševiča izslēgšanas no "Saskaņas" partiju nolēmuši pamest vēl ap 120 biedri no Rēzeknes pilsētas un novada un Ludzas novada.

Viņa arī izteica cerību, ka kāds no Rēzeknes domes valdošajiem deputātiem varētu pievienoties balsojumam par Bartaševiča atstādināšanu. "Brīnumi notiek," sacīja Groce.

Rēzeknē koalīciju veido astoņi deputāti, kuri tika ievēlēti no partijas "Saskaņa" saraksta. Pašlaik vēl nav oficiāli zināms, vai visi no šī saraksta ievēlētie paliks lojāli Bartaševičam pēc viņa izslēgšanas no "Saskaņas" rindām, vai arī kāds varētu atteikties no atbalsta.

Jau ziņots, no partijas "Saskaņa" izslēgtais Bartaševičs, kā arī līdzšinējie "Saskaņas" biedri Andrejs Klementjevs, Jekaterina Ivanova un Karina Bartkeviča izplatījuši paziņojumu par jauna politiskā spēka veidošanu. Paziņojumu parakstījuši seši no astoņiem Rēzeknes deputātiem, visi seši Rēzeknes novada un viena Ludzas novada deputāte, kas ievēlēti no "Saskaņas" saraksta.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu