VIDEO ⟩ Limbažu pusē manīti lāču mazuļi. Biologs apšauba dzīvnieku izdzīvošanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Limbažu pusē manīti lāču mazuļi.
Limbažu pusē manīti lāču mazuļi. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sociālajā tīklā "Facebook" publicēts mežā Limbažu pusē filmēts video, kurā redzami lāču mazuļi. Dabas aizstāvji norāda, ka tos nedrīkst traucēt, un pieļauj, ka mazuļi gājuši bojā, vēsta portāls "lsm.lv".

Mednieku skola "Taurs" "Facebook" publicējusi video, kurā redzami trīs mazi lācēni. Fonā ir dzirdamas zāģu skaņas. 

Dabas aizstāvji norāda, ka Dabas aizsardzības pārvaldei (DAP) bijis jānovērš iespēja kādam tuvoties brūnā lāča migai vai tās tuvumā veikt meža darbus. Brūnais lācis ir Eiropas nozīmes īpaši aizsargājama suga. 

"Tas, kas notiek tālāk ar lācēniem pēc iztraucēšanas, ir ļoti atkarīgs no iztraucēšanas procesa. Detaļas, kas noticis šajā reizē, man pilnībā zināmas nav.

Bet, visticamāk, lācene nav atgriezusies tajā migā, un lācēni gāja bojā jau pirmajā naktī, jo tā bija sala nakts," pauž mežzinātnes institūta "Silava" vadošais pētnieks, biologs Jānis Ozoliņš.

Viņaprāt, iztraucēšana nebija mērķtiecīga, jo cilvēki paši bija pārsteigti.

DAP uzskata, ka lāču dēļ aizliegt iet mežos teju visā Igaunijas pierobežā neesot iespējams. Pārvalde ir pārliecināta, ka konkrētajā vietā Limbažu pusē cilvēki nedosies gan lācēnu, gan savas drošības dēļ. 

"Darbinieki pameta visu šo meža nogabalu. Visi darbi tika pārtraukti, viss kvartāls tika noslēgts, nekāda mežsaimnieciskā kopšanas darbība tur vairs nenotiek. Traucējums ir izbeidzies.

Ja mēs gribam, lai lācene atgriežas, tad tur nevienam nav jāiet un jādarbojas," norāda DAP Dabas aizsardzības departamenta direktore Gita Strode.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu