FOTO un VIDEO ⟩ Meksikas slavenie glābējsuņi Turcijā meklē postošajā zemestrīcē izdzīvojušos (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Glābējsuns un Sarkanā Krusta pārstāvji Turcijā.
Glābējsuns un Sarkanā Krusta pārstāvji Turcijā. Foto: @m_ebrard/Twitter.com

Meksika ir nosūtījusi savu slaveno meklēšanas un glābšanas suņu komandu uz Turciju, lai palīdzētu atrast postošajā zemestrīcē izdzīvojušos cilvēkus, vēsta medijs "Insider".

Šie suņi ir apmācīti saost cilvēkus, kas apraksti drupās. Meksikas ārlietu ministra sekretārs Marselo Ebrards ziņo, ka uz Turciju nosūtīti vismaz 16 suņi.

Lidmašīna ar suņiem devās uz Turciju otrdien, 7. februārī. 

Uz Turciju devās arī meklēšanas un glābšanas eksperti no Meksikas armijas, jūras flotes locekļi, Ārlietu ministrijas pārstāvji un Sarkanā Krusta pārstāvji, norāda raidsabiedrība CNN. 

Meksika nav vienīgā valsts, kas uz zemestrīces skartajiem reģioniem nosūtījusi glābējsuņus. Tā rīkojusies arī ASV, Lielbritānija, Horvātija, Čehija, Vācija, Grieķija, Lībija, Polija un Šveice. 

Glābējsuņi guva ievērību 2017. gadā, kad iesaistījās glābšanas darbos zemestrīcē Meksikā, kur bojā gāja simtiem cilvēku.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka Latvija plāno uz zemestrīces skarto Turciju nosūtīt segas un apsildāmas teltis, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotais rīkojums, kuru piektdien atbalstīja valdība.

IeM saņēma informāciju no Turcijas vēstniecības Latvijā, ka ārkārtīgi steidzama vajadzība ir pēc segām, sildītājiem un teltīm.

Ņemot vērā minēto, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests sagatavos trīs ziemai pielāgotas apsildāmās teltis, piecus apgaismošanas komplektus un 30 metāla spoles ar kabeli apgaismošanas komplektiem.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests sagatavos 5000 segas.

Valsts materiālo rezervju resursu atjaunošanai kopējās izmaksas būtu 189 000 eiro, kā arī 11 000 eiro veidotu palīdzības transportēšanas izmaksas.

Jau ziņots, ka Latvija arī plāno piešķirt Turcijai 70 000 eiro zemestrīces izraisīto seku mazināšanai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu