Stoltenbergs neplāno amata termiņa pagarinājumu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs. Foto: Gints Ivuskans/Shutterstock

NATO ģenerālsekretāram Jensam Stoltenbergam nav nodoma lūgt vēl vienu amata termiņa pagarinājumu, un viņam paredzēts atstāt amatu plānotajā laikā - šā gada rudenī, paziņoja Ziemeļatlantijas alianses preses sekretāre Oana Lundžesku.

"Ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga mandāts ticis pagarināts trīs reizes, un viņš bijis šajā amatā pavisam gandrīz deviņus gadus," sestdienas vakarā sacīja Lundžesku, pēc aģentūras DPA lūguma komentējot mediju ziņoto, ka 63 gadus vecā Stoltenberga amata termiņš varētu tikt vēlreiz pagarināts.

"Ģenerālsekretāra amata termiņš beigsies šā gada oktobrī, un viņam nav nodoma lūgt savu mandātu pagarināt vēlreiz," uzsvēra Lundžesku.

2022. gada martā, drīz pēc tam, kad Krievija bija sākusi pilna mēroga karu Ukrainā, NATO dalībvalstis nolēma pagarināt Stoltenberga amata pilnvaru termiņu par gadu - līdz 2023. gada 30. septembrim.

Vācijas laikraksts "Die Welt", atsaucoties uz avotiem diplomātiskajās aprindās, vēstīja, ka alianses dalībvalstis iecerējušas pagarināt Stoltenberga amata pilnvaru termiņu līdz 2024. gada aprīlim, ņemot vērā viņa izcilo veikumu NATO labā, kā arī to, ka turpinās karš Ukrainā. Pagarinājums garantētu stabilitāti alianses vadībā šajā sarežģītajā laikā, turklāt dalībvalstis vēlas Stoltenbergam dot iespēju vadīt 2024. gada aprīlī Vašingtonā paredzēto NATO 75 gadu jubilejas samitu, sacījuši diplomāti.

Pēc tam Stoltenbergam būtu labas izredzes kļūt par Pasaules Bankas prezidentu, raksta "Die Welt", atsaucoties uz diplomātiskajiem avotiem. Pašreizējā Pasaules Bankas prezidenta Deivida Malpasa amata termiņš beigsies 2024. gada aprīlī.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu