"Manai ģimenei šī ir otrā dzimšanas diena." Dzērājšoferis Liepājā ietriecas stabā un apdraud gājējus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Gatis maliks/'"Twitter"

12. februārī ap pulksten 18.50 Valsts policijā (VP) saņemta informācija, ka Liepājā, Lielajā ielā, noticis ceļu satiksmes negadījums – vīrietis, vadot automašīnu, uzbrauca apgaismes stabam, "Apollo.lv" norāda VP.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas ieradās notikuma vietā un konstatēja, ka automašīna "Opel Astra" uzbraukusi apgaismes stabam, to sabojājot.

Noskaidrots, ka automašīnas "Opel Astra" vadītājs, veicot kreisā pagrieziena manevru no Graudu ielas uz Lielo ielu, netika galā ar transportlīdzekļa vadību, kā rezultātā uzbrauca ceļa zīmei un apgaismes stabam, tos sabojājot.

Negadījumā cietušu cilvēku nav.

Likumsargi veica alkohola pārbaudi vīrieša izelpā, un konstatēts, ka viņš atradies 1,62 promiļu reibumā.

Pret vīrieti sākts administratīvā pārkāpuma process par ceļu satiksmes negadījumu, savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē, sākts kriminālprocess.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

Iedzīvotājs Gatis Maliks vēstījis, ka, ar ģimeni pastaigājoties, redzējis notikušo. "(...) Viņu apturēja apmale, ceļa zīme un laterna. Mēs bijām dažus metrus tālāk," viņš raksta.

Viņš uzsver, ka ģimenei 12. februāris kļuvis par otru dzimšanas dienu.

"Mēs bijām vienkārši izgājuši pastaigāties, dēls uz dipdapa. Mašīna, protams, izrādās, nebija viņa. Dzirdēju, kā viņš raudot, stāsta savai tikko atskrējušajai draudzenei, ka kamerā pakāršoties," raksta Gatis Maliks.

Policija atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Policija aicina rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā. Tāpat arī līdzcilvēkiem aicinām atturēt draugus un paziņas no sēšanās pie stūres alkohola reibumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu