Māstersa: Dziļi sirdī esmu pārliecināta, ka Ukraina uzvarēs karā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Titulētā paralimpiete Oksana Māstersa
Titulētā paralimpiete Oksana Māstersa Foto: Reuters/ScanPix

Titulētā paralimpiete Oksana Māstersa ir par 100% pārliecināta, ka Ukraina uzvarēs karā pret Krieviju, intervijā raidsabiedrībai NBC teica Ukrainā dzimusī ASV sportiste.

Pagājušā gada 24. februārī - dienā, kad Krievija sāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, - Māstersa devās uz Pekinas paralimpiskajām spēlēm.

"Tajā brīdī domāju, ka sacensties spēlēs ir vissavtīgākā lieta, ko darīt laikā, kad ir ģimenes un bērni, kuriem vairs nav māju, kur atgriezties," stāstīja 33 gadus vecā Māstersa.

Sportiste nolēma piedalīties paralimpiskajās spēlēs un biatlonā un distanču slēpošanā izcīnīja kopumā septiņas medaļas, trīs no tām zelta. "Saskatīju savā dzīvē jēgu un tie bija bērni Ukrainā," teica Māstersa.

Daļu no paralimpiskajās spēlēs nopelnītajām naudas balvām Māstersa ziedoja fondam, kas palīdz bērniem Ukrainā.

2015. gadā, kad Māstersa viesojās Ukrainā un tikās ar ievainotajiem karavīriem, sportiste noskaidroja, ka dzimtenē dzīvo divi viņas brāļi. Arī Pekinas paralimpisko spēļu laikā Māstersa ar viņiem sazinājās.

"Bija savāda sajūta - tu esi uz goda pjedestāla un septītajās debesīs, tajā pat laikā domājot, vai varēsi ar viņiem vairs sazināties," atklāja Māstersa, paužot cerību, ka Ukraina uzvarēs karā. "Dziļi savā sirdī par 100% esmu pārliecināta, ka Ukraina uzvarēs šo cīņu un karu."

Māstersa vasaras un ziemas paralimpiskajās spēlēs izcīnījusi kopumā 17 medaļas, septiņas no tām zelta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu