Avoti: EK prezidente un NATO ģenerālsekretārs apmeklēs Igauniju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena un NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.
Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena un NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs. Foto: EPA/Scanpix

24. februārī Igaunijā ieradīsies Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena un NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR norāda informēti avoti.

24. februārī Igaunija atzīmēs neatkarības pasludināšanas 105. gadadienu, kā arī apritēs gads, kopš Krievija sāka atkārtoto iebrukumu Ukrainā.

Tāpat iespējama arī Francijas prezidenta Emanuela Makrona ierašanās Igaunijā, kur Tapā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā dislocēti arī Francijas karavīri.

Pirmdien Igaunijas prezidents Alars Kariss ERR radiostacijas "Vikerraadio" raidījumā paziņoja, ka Igaunijas Neatkarības dienas svinības apmeklēs kādas citas valsts vadītājs, bet neatklāja, kurš tas būs.

Ir zināms, ka pirms 24. februāra Eiropā uzturēsies arī ASV prezidents Džo Baidens, kurš 20.-22. februārī apmeklēs Poliju un tiksies ar Polijas prezidentu Andžeju Dudu, lai pārrunātu NATO un atbalsta Ukrainai aktuālos jautājumus.

Baidenam paredzēta arī piedalīšanās NATO Austrumu flanga jeb Bukarestes deviņnieka sanāksmē. Šajā formātā pulcējas Baltijas valstis, Polija, Bulgārija, Čehija, Rumānija, Slovākija un Ungārija.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu