Meklē unikālu divu eiro monētu ar uzrakstu "Dievs, svētī Latviju", kuras vērtība mērāma tūkstošos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Salah Ait Mokhtar/Shutterstock

Ir monētas, kuras ir daudz vērtīgākas nekā to nomināls. Viena no monētām, kurai lielu uzmanību pievērsuši kolekcionāri, ir Lietuvas divu eiro jubilejas monēta, kas veltīta Žuvintas rezervātam. Šīs monētas sānus rotā uzraksts "Dievs, svētī Latviju", vēsta Spānijas portāls "lasprovincias.es".

Divu eiro jubilejas monētas tiek izdotas ierobežotā apjomā, un tām nereti var būt ļoti liela vērtība. Spānijas mediji norāda, ka jubilejas monētas ir retas, tāpēc monētu kolekcionāri šīs monētas saglabā, un to vērtība ar gadiem pieaug.

Foto: 15min.lt/Lietuvos bankas

Lai monētu varētu veiksmīgi pārdot, ir svarīgi, lai monētas stāvoklis ir ļoti labs.

Plašu kolekcionāru uzmanību piesaistījusi 2021. gadā izdota Lietuvas jubilejas monēta, kas veltīta Žuvintas Biosfēras rezervātam.

Lietuvas divu eiro monētām sānus rotā uzraksts "Laisve * Vienybe * Gerove" (Brīvība, Vienotība, Labklājība), taču šo monētu malā lasāms uzraksts "Dievs * Svētī * Latviju".

Kā norāda portāls, Lietuvas banka vērsusies pie Lietuvas monētu kaltuves ar prasību, kādēļ notikusi šāda kļūda un kas tiek darīts, lai novērstu šādas kļūdas nākotnē.

Kopumā aptuveni 10% šo monētu ir Latvijas uzraksts, tas ir – šādas monētas varētu būt ap 500.

Par monētu ir liela interese, un cilvēki ir gatavi šķirties no iespaidīgas naudas summas – portālā "eBay" par Žuvintai veltīto monētu ar Latvijas uzrakstu izteikts vairāk nekā 2200 eiro vērts piedāvājums.

Lietuvas veikals "Florinus" norāda, ka "nepareizā monēta" pašlaik tiek novērtēta par 1800 eiro, kamēr "īstā monēta" maksā vien 3 eiro.

Kopumā aprēķināts, ka klajā laistas ap 5000 Žuvintai paredzēto monētu, no kurām desmitā daļa ir apgrozībā visā Eiropā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu