Ždanoka pēc Levita uzrunas EP paliek sēžam (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits uzrunā Eiropas Parlamenta deputātus Strasbūrā
Valsts prezidents Egils Levits uzrunā Eiropas Parlamenta deputātus Strasbūrā Foto: Ilmārs Znotiņs, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits 14. februārī uzrunāja Eiropas Parlamenta deputātus. Pēc prezidenta uzrunas teju visi eiroparlamentārieši aplaudēja, pieceļoties kājās, izņemot Tatjanu Ždanoku, kura līdzīgi rīkojās arī pēc Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska uzrunas.

Eiroparlamentārietis Roberts Zīle paudis, ka Ždanokas partija [Latvijas Krievu savienība] nekad nebalsotu par Levitu vai, iespējams, jebkuru citu pārējām partijām pieņemamu prezidentu.

"Te ir atklāta pārstāvniecība no Kremļa puses (..). Attiecībā uz Ukrainas prezidenta vizīti - tas ir šķirklis vērtībās," viņš uzsver.

EP deputātiem Levits sacīja: "ES un tās dalībvalstis kopš kara sākuma ir sniegušas ievērojamu atbalstu Ukrainai. Esmu lepns, ka Latvija patlaban ir starp lielākajām palīdzības sniedzējām Ukrainai pēc iekšzemes kopprodukta uz vienu iedzīvotāju. Ne tikai valdība, bet arī vietējās pašvaldības un liels skaits privātpersonu sniedz palīdzību - dara, ko vien var."

Viņš arīdzan akcentēja, ka patlaban Ukrainai visvairāk ir nepieciešams militārais aprīkojums, lai uzvarētu karā, taču tai ir vajadzīgs arī taisnīgums un nākotne Eiropā.

Pēc Levita paustā, agresīva kara uzsākšana pret citu suverēnu valsti ir lielākais iespējamais starptautisko tiesību noziegums - pirmo reizi kopš Otrā pasaules kara mēs Eiropā piedzīvojam agresīvu karu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu