"Piekāpos stiprākam pretiniekam." Džošua beidzot ar vēsu prātu atskatījies uz cīņām pret Usiku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Entonijs Džošua un Oleksandrs Usiks
Entonijs Džošua un Oleksandrs Usiks Foto: AFP / Scanpix

Lielbritānijas boksa zvaigzne Entonijs Džošua sarunā ar "YouTube" kanālu "iD Boxing" atskatījies uz zaudējumiem pret Oleksandru Usiku.

Viņu pirmajā duelī, kas 2021. gada septembrī norisinājās Londonā, Usiks pēc tiesnešu lēmuma izcīnīja uzvaru (117-112, 116-112, 115-113), savā īpašumā iegūstot Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostas.

Otrā cīņa 2022. gada augustā izvērsās nedaudz līdzīgāk, bet arī tajā pārāks bija Ukrainas bokseris. Uzreiz pēc cīņas Džošua nespēja savaldīt emocijas. Viņš pēc cīņas devās prom, bet tad atgriezās ringā un paņēma mikrofonu, lai uzrunātu vietējo publiku. Par savu uzrunu un Ukrainas karoga izraušanu no Usika rokām Džošua interneta vidē izpelnījās plašu kritiku. 

Tagad britu bokseris uz piedzīvotajiem zaudējumiem atskatījies ar krietni vēsāku prātu.

"Pirmajā cīņā mans sniegums bija ļoti slikts. Revanša cīņā jau labāk, bet ne pietiekami. Tas man parādīja jaunu līmeni, uz kuru man jātiecas, un tas nav vienkāršs uzdevums. Es viņam zaudēju pēdējos raundos. Šķiet, atdevu Usikam pēdējos divus trīs raundus. Bet es piekāpos spēcīgam pretiniekam, Usiks ir ļoti labs," sarunā ar "iD Boxing" sacīja Džošua.

Lielbritānijas bokseris lika noprast, ka viņš būtu gatavs aizvadīt trešo cīņu.

"Vai varētu būt mums trešā cīņa? Pajautājiet to viņam. Usiks zina manu atbildi, bet vispirms jums jāvēršas pie viņa. Domāju, ka tagad viņš ir aizņemts ar citām lietām, jo ir iespēja noķert krietni lielāku zivi," pauda Džošua.

Visticamāk, Usiks vienā no savām nākamajām cīņām tiksies ar citu Lielbritānijas bokseri Taisonu Fjūriju.

36 gadus vecais Usiks profesionāla boksera karjerā ir nepārspēts - 20 uzvaras, no kurām 13 izcīnītas ar pretinieka nokautu.

Džošua, kuram ir 33 gadi, karjerā piedzīvojis trīs zaudējumus 27 cīņās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu