Piešķir 135 000 eiro CVK darbinieku atalgojuma palielināšanai (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Balsu skaitīšana 14. Saeimas vēlēšanās.
Balsu skaitīšana 14. Saeimas vēlēšanās. Foto: Zane Bitere/LETA

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija šodien atbalstīja priekšlikumu par papildu 135 000 eiro piešķiršanu valsts topošajā 2023. gada budžetā Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) darbinieku atalgojuma palielināšanai.

Kā šodien skaidroja CVK priekšsēdētāja Kristīne Saulīte skaidroja, ka līdz šim CVK darbinieku atalgojums neesot sasniedzis pat minimālo līmeni no valsts pārvaldē noteiktā. Ar attiecīgās summas piešķiršanu notiek virzība uz vidējā atalgojuma sasniegšanu, norādīja CVK vadītāja.

Saulīte uzsvēra, ka 135 000 eiro piešķiršana attiecas tikai uz CVK darbiniekiem un ka šī summa neattieksies uz jaunievēlētajiem CVK locekļiem. Valsts pārvaldes komisija šodien lēma attiecīgo priekšlikumu par šīs summas piešķiršanu iesniegt valsts 2023. gada budžeta likumprojektā uz otro, galīgo lasījumu.

Finanšu ministrijas (FM) pārstāve komisijā skaidroja, ka deputātu ziņā ir lemt, vai šo priekšlikumu atbalstīt, reizē FM rekomendē par papildu līdzekļu piešķiršanu lemt, kad būtu veikts Ministru kabineta prasītais izvērtējums saistībā ar CVK darbības jautājumiem.

Savukārt deputāts Ingmārs Līdaka (AS) un citi parlamentārieši aicināja nevilcināties ar šo līdzekļu piešķiršanu, lai neriskētu ar kvalificētu darbinieku aiziešanu no CVK.

CVK priekšsēdētāja sēdē arī norādīja, ka laikam neesot vairs laika nepieciešamās informācijas sistēmas (IT) nodrošināšanai Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu norisei. Līdz ar to viņa atkārtoja jau iepriekš publiski teikto, ka EP vēlēšanu rezultātu apkopošanas pamatā būs jāizmanto "papīrs un zīmulis".

Tomēr deputāti Andrejs Ceļapīters (JV) un Skaidrīte Ābrama (P) mudināja CVK vēl neatmest cerības par IT sistēmas izveidošanu līdz EP vēlēšanām, ņemot vērā, ka tam vēl esot laiks un ka arī IT speciālists Ilmārs Poikāns minējis, ka to ir iespējams izdarīt.

Saulīte arī skaidroja, ka pašlaik netiek prasīta nauda IT sistēmām, jo notiek sarunas, ka to nodrošināšanu varētu pārņemt Valsts reģionālās attīstības aģentūra. FM parlamentārā sekretāre Karina Ploka (JV) šajā kontekstā norādīja, ka drīzumā tiek gaidīta jautājuma risināšana par IT sistēmu, taču pašlaik nav zināms nedz iespējamais piegādātājs, nedz arī iespējamās izmaksas.

EP vēlēšanas paredzētas 2024.gadā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu