Ogres novada pašvaldība un slimnīca Ukrainai ziedos trīs tehniskos transportlīdzekļus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīna. Ilustratīvs attēls.
Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ogres novada pašvaldība un SIA "Ogres rajona slimnīca" nogādās Ukrainā to īpašumā esošos trīs transportlīdzekļus, norāda ceturtdien, 16. februārī, domes sēdē pieņemtais lēmums.

Kopš 2022. gada 24. februāra turpinās Krievijas iebrukums Ukrainā, tādēļ Ukrainas iedzīvotājiem karadarbības zonā ir nepieciešami tehniskie līdzekļi, tajā skaitā autotransports.

Ogres novada pašvaldība līdz šim vairākkārt ir sniegusi atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem, un arī pašlaik tai ir iespēja palīdzēt, ziedojot transportlīdzekļus.

Pašvaldības īpašumā esošais transportlīdzeklis "VW Transporter" un autobuss "Mersedes Benz" ir labā tehniskā stāvoklī un nav nepieciešami pašvaldības darbības nodrošināšanai, tāpēc tos būtu lietderīgi nodot Ukrainas sabiedrībai vispārējam atbalstam.

Savukārt pašvaldības SIA "Ogres rajona slimnīca" var Ukrainai nodot autotransportlīdzekli "Renault Trafic", kura turpmākā lietošana saimnieciskās darbības nodrošināšanai slimnīcā nav nepieciešama.

Papildus autotransporta ziedojumam "Ogres rajona slimnīca" vēlas ziedot medikamentus, medicīnas materiālus un aprīkojumu 4000 eiro apmērā.

Transportlīdzekļi uz Ukrainu tiks nogādāti februāra beigās - marta sākumā.

Gatavojoties kārtējam palīdzības sūtījumam uz Ukrainu, pašvaldība aicina iedzīvotājus un uzņēmējus Ukrainas aizstāvjiem nepieciešamās lietas, proti, ģeneratori, portatīvie ģeneratori, ziemas guļammaisi, termoveļa, vīriešu zābaki, zeķes, cimdi, cepures, "Powerbank" jeb akumulatori mobilo telefonu uzlādēšanai, roku un pēdu sildītāji, kabatas lukturīši un baterijas, sausie pārtikas produkti, konservi, šokolāde, enerģijas batoniņi.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus līdz 23. februārim nepieciešamās preces nogādāt Ogres novada Kultūras centrā katru dienu no plkst. 8 līdz 20.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu