Aktierim Brūsam Vilisam diagnosticēta demence (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktieris Brūss Viliss.
Aktieris Brūss Viliss. Foto: AP/Scanpix

Slavenajam aktierim Brūsam Vilisam ir diagnosticēta neārstējama demence, ceturtdien, 16. februārī, paziņojusi viņa ģimene. 

Ārsti diagnosticējuši Vilisam frontotemporālo demenci, ģimene dalās sociālajos tīklos. 

Ģimene "Instagram" paziņojumā pateicas par saņemto mīlestību: 

"Mūsu ģimene vēlas izteikt visdziļāko pateicību par mīlestību un atbalstu, kā arī brīnišķīgajiem stāstiem, ko esam saņēmuši, kad paziņojām Brūsa sākotnējo diagnozi.

Tādēļ mēs vēlējāmies sniegt jaunāko informāciju par mūsu mīļoto vīru, tēvu un draugu, jo tagad mēs vairāk izprotam, ko viņš izjūt. 

Kopš 2022. gada pavasarī paziņojām par afāziju, Brūsa stāvoklis ir progresējis, un mums ir precīzāka diagnoze - frontotemporālā demence. Diemžēl komunikācijas problēmas ir tikai viens no slimības simptomiem. Lai gan tas ir sāpīgi, ir atvieglojums, ka beidzot zinām skaidru diagnozi," paziņojumā raksta ģimene.

Aktierim ir 67 gadi. 

Frontotemporālā jeb pieres-deniņu daivas demence (FTD) ir apzīmējums veselības problēmām, kuras ietekmē smadzeņu zonas, kas ir atbildīgas par personības apzināšanos, uzvedību un runu.

Saskaņā ar Mejo klīnikas datiem FTD parasti sākas vecumā no 40 līdz 65 gadiem un ir cēlonis līdz 20% no visiem demences gadījumiem.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka Brūss Viliss 67 gadu vecumā atvadās no kino karjeras, jo aktierim diagnosticēta afāzija 30. martā vēsta portāls "Forbes".

Brūss Viliss, kurš zināms ar lomām tādās spraiga sižeta filmās kā "Die Hard", The Sixth Sense" un "Pulp Fiction", "ir piedzīvojis dažādas veselības problēmas". Viņam diagnosticēta afāzija, "kas ietekmē viņa kognitīvās spējas".

"Šī iemesla dēļ viņš beidz karjeru, kas viņam nozīmējusi tik daudz," paziņojumā sociālajā tīklā "Instagram" dalās aktiera ģimenē.

Afāzija ir iegūts komunikācijas traucējums, kas ietekmē spēju runāt, rakstīt un lasīt, lai gan tā neietekmē intelektu, vēsta Nacionālā afāzijas asociācijas dati. To "vienmēr izraisa smadzeņu ievainojumi", norāda organizācija. Visbiežāk to izraisa insults, taču arī galvas trauma, smadzeņu audzēji vai infekcija var to izraisīt.

"Šis patiesi ir izaicinājumu pilns laiks mūsu ģimenei. Mēs ļoti novērtējam jūsu mīlestību, līdzjūtību un atbalstu.

Mēs visi ģimenē par to pārdzīvojam un vēlamies arī informēt fanus, jo zinām, cik daudz jums viņš nozīmē. Tāpat kā jūs viņam," dalās ģimene.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu