Zināms, kad varēs sākt pārvietoties ar jaunajiem elektrovilcieniem (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaunais "Pasažieru vilciena" elektrovilciens.
Jaunais "Pasažieru vilciena" elektrovilciens. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs ceturtdien, 16. februārī, tikās ar uzņēmumu "Škoda Vagonka" un Pasažieru vilciens (PV) valdēm, lai pārrunātu jauno elektrovilcienu projekta virzību. Tika saņemts apliecinājums, ka jau šīs vasaras beigās pirmie jaunie elektrovilcieni sāks pasažieru pārvadājumus.

"Jau šīs vasaras beigās sāksies jauna ēra pasažieru pārvadājumos, jo savus pirmajos reisos dosies pirmie jaunie elektrovilcieni. Tikšanās laikā ar "Škoda Vagonka" un "Pasažieru vilciens" vadību ne tikai izrunājām detaļas par gaidāmo vilcienu darbības uzsākšanu, bet dzīvē apskatījām, cik ērti un laikmetam atbilstoši šie vilcieni ir.

Uzsvēru, ka pats personīgi uzraudzīšu to, lai nenotiktu nekādas atkāpes no vilcienu ieviešanas laika. Mūsu cilvēki to jau sen ir pelnījuši.

Prieks, ka beidzot braucieni ar vilcienu būs pieejami un ērti arī senioriem, vecākiem ar bērnu ratiņiem, kā arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem," norādīja Vitenbergs.

Foto: Prezentē jauno "Pasažieru vilciena" elektrovilcienu

Tikšanās laikā ministrs iepazinās ar "Pasažieru vilciena" stratēģiju uzņēmuma turpmākajai attīstībai. Tāpat tika runāts arī par jaunā servisa centra izveidi, kurā varētu veikt jauno vilcienu apkopes un remontus.

Februāra sākumā ar divām apsargātām kravas automašīnām no "Škoda Group" uzņēmuma "Škoda Vagonka" ražotnes Ostravā, Čehijā, Rīgā tika nogādāti atlikušie divi no pavisam četriem septītā jaunā elektrovilciena sastāva vagoniem.

Pirmais jaunais elektrovilciens Rīgu sasniedza pērn jūnijā, otrais - jūlijā, trešais - oktobrī, ceturtais - novembrī, piektais - decembrī, sestais - šogad janvārī. Elektrovilcienu pārvietošana no Čehijas notiek ar autotransportu caur Poliju un Lietuvu.

Katrs elektrovilciens sastāv no četriem vagoniem. Viena elektrovilciena garums ir 109 metri. Katrā vilcienā ir sēdvietas 436 pasažieriem un stāvvietas 454 pasažieriem.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu