VIDEO "Man nav jāattaisnojas!" Interneta portāls izplata maldīgu informāciju par mirušiem skolēniem Ogrē (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: GaudiLab/Shutterstock

Interneta portāls "Viss skaidrs!" (VS.lv) izplatījis kāda anonīma cilvēka teikto, ka Ogres 1. vidusskolā ir miris skolēns no apreibinošo vielu pārdozēšanas, turklāt tas esot jau trešais gadījums šī mācību gada laikā. Skolas direktore lūgusi atsaukt nepatiesās ziņas, bet nav saņēmusi atbildi, norāda raidījums "Bez tabu".

Janvārī no narkotiku pārdozēšanas mira Ogres 1. vidusskolas skolēns, taču nav saņemta informācija par citiem nāves gadījumiem. Portālā "VS.lv" publicēts raksts ar nosaukumu "Kāds melo?! No apreibinošām vielām miris Ogres skolas skolnieks, varbūt vairāki". Tam pievienots skolas direktores Ilzes Butevicas komentārs, kurā direktore kategoriski noliedz anonīmā ziņotāja sacīto.

Ar rakstu sociālajā tīklā "Facebook" cilvēki dalījušies simtiem reižu, kā arī nopaļājuši skolu.

Portāla galvenā redaktore raidījumam stāsta, ka viņai nav laika aizbraukt uz Ogri un noskaidrot faktus.

"Ogre ir ļoti skaista pilsēta, bet redzat, kādas lietas viņi slēpj! Tā bija ziņa no satrauktas mammas. Kāpēc nevar runāt satraukta māte? Kāpēc satrauktas mātes viedoklis ir kaut kur sagrābstīts?

Tur ir miruši. Arī vēl citi. Tas ir tas fakts. Man vienkārši nav laika to visu noskaidrot. Būšu ļoti priecīga, ja jūs varētu aizbraukt un noskaidrot," sacīja portāla "VS.lv" galvenā redaktore Inese Krakopa.

Skolas direktore norāda, ka šāda informācija uztrauc visu sabiedrību.

"Šādas ziņas nedrīkst izplatīt. Šāda ziņa uzreiz ārkārtīgi uztrauc visu sabiedrību. Skolā jābūt videi, kurā bērni jūtas droši gan fiziski, gan emocionāli.

Pieprasīju, lai tūlīt pat šīs nepatiesās ziņas tiek atsauktas un izņemtas no portāla. Lūdzu informēt par vēstules saņemšanu, bet atbildi neesmu saņēmusi," norāda Butevica.

Portāla galvenā redaktore norāda, ka portālā strādā ļoti maz cilvēku un trūkst resursu pētīšanai.

"Mums ir ļoti maza redakcija. Mums ir divi cilvēki, trīs. Es ļoti cerēju uz citiem žurnālistiem, kas varēs, kuriem ir resursi turpināt publikāciju.

Tagad jūs man stāstāt, audzināt, bet es attaisnojos. Man nav jāattaisnojas! Es uzskatu, ka vecāki var celt trauksmi! Jā, tā bija "virtuves saruna"," pauž Inese Krakopa.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka janvārī Ogrē no narkotiku pārdozēšanas bojā gāja 16 gadus vecs jaunietis. Šobrīd policija izmeklē, vai būtu jāierosina vēl viens kriminālprocess pret jauniešiem, kuri laikus nesniedza palīdzību, informē Latvijas Televīzijas raidījums "Dienas ziņas".

Eksperti norāda - iespējams, puisi varēja glābt, ja palīdzība būtu sniegta uzreiz. Tikmēr vietējie iedzīvotāji kameras priekšā runāt baidās, taču atzīst, ka zina vietas, kur un kurš narkotikas piegādā.

28. janvārī naktī apstājās 16 gadus veca Ogres 1. vidusskolas 9. klases skolēna sirds.

Policijas veiktajā izmeklēšanā noskaidrots, ka viņš jauniešu kompānijā, iespējams, lietojis narkotikas - marihuānu un MDMA tabletes.

Lai gan jaunieša veselības stāvoklis pasliktinājās ap vieniem naktī, viņa draugi ātro palīdzību izsauca vien ap pulksten 3:30. Saistībā ar šo gadījumu Valsts policijā sākts kriminālprocess, kurā tiks vērtēta arī pārējo jauniešu atbildība, laikus nesniedzot palīdzību.

Ārsti uzsver, ka šādos gadījumos nekādā gadījumā nedrīkst vilcināties ar palīdzības izsaukšanu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu