Pēc Madaras dzimuma maiņas operācijas mamma viņai atklāj kādu zīlnieces pareģojumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars / TVNET

12. janvārī pagāja gads, kopš Madara Marta Taizemes klīnikā veica dzimuma maiņas operāciju, kas mainīja viņas dzīvi: tagad viņa ir laimīga sieviete, sarunā ar tiešsaistes žurnālu "Klik" saka Madara. Dzimuma maiņas operācija ir radikāls solis, un ne visiem to viegli saprast, kur nu vēl pieņemt, pat tuvākajiem.

Madara stāsta, ka tad, kad pastāstījusi mammai par lēmumu veikt operāciju, mamma to pieņēmusi un sapratusi. Mamma arī bijis pirmais cilvēks, kam Madara piezvanījusi, atmostoties no narkozes.

"Pati pirmā diena vispār ir maģiska," stāsta Madara. "Pamosties laimīga, vēl morfija iespaidā, paņem telefonu, sāc visiem zvanīt... Pirmajai piezvanīju mammai. Zvanu viņai ar videozvanu, skatos telefonā uz sevi un domāju: bļāviens, kā es agrāk neredzēju to skaistumu, kas man veras pretī! Kaut gan mati bija - ārprāts, skats uz mani - ārprāts, bet – ja cilvēks staro, viņš ir laimīgs, to var redzēt."

Mamma Madarai pastāstījusi par kādu pareģojumu, kas tagad ir piepildījies.

Madara stāsta: "Kāda zīlniece viņai bija pateikusi: "Tev piedzims divi dēli, bet tev būs arī meita." Toreiz mana mamma to nesaprata. Kad viņai izstāstīju par sevi, mamma noteica: re, kā piepildījās... Pēc tam viņa man stāstīja, ka visu mūžu viņai tas pareģojums pa laikam bija uzpeldējis atmiņā un viņa vienmēr nodomājusi: kur tad ir tā meita? Un re, kur es esmu!"

Vienīgais, pie kā mammai pēc Madaras operācijas nācies pierast – pie tā, kā viņu tagad saukt. "Grūti mammai bija tikai pārejas procesā, kad bija jāpierod, kā mani sauc – nevis viņš, bet viņa un tā tālāk."

Madara atzīst – ir sāpīgi un kaitinoši, ja kāds viņu nosauc vīriešu dzimtē. Sākumā pēc operācijas Madarai pat bijis izstrādājies tāds kā aizsargmehānisms: viņa iemācījusies nedzirdēt vārdu galotnes. Kad vietējā veikala pārdevēja viņu vairākkārt nosaukusi pareizajā vārdā un dzimumā, Madara to sākumā pat nav piefiksējusi.

Pilnu interviju lasi tiešsaistes žurnālā "Klik"!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu