LBS pamet "FIBA Wilead" pēc krievu un baltkrievu atgriešanās šajā programmā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Raimonds Vējonis
Raimonds Vējonis Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS), kā arī vēl astoņu valstu - Dānijas, Igaunijas, Islandes, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Somijas un Zviedrijas - basketbola organizācijas atsaukušas savus dalībniekus no līdzdalības programmā "FIBA Wilead", kuras dalībnieku sastāvā tikko iekļauti arī Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji, ziņo LBS.

Baltijas valstu, Ziemeļvalstu un Polijas basketbola jumtorganizāciju vadītāji kopīgā paziņojumā Starptautiskajai Basketbola federācijai (FIBA), FIBA Eiropas nodaļai un tās biedriem ir atkārtoti apliecinājuši negatīvo nostāju pret agrsesorvalstu Krievijas un Baltkrievijas amatpersonu, spēlētāju un pārstāvju līdzdalību starptautiskās basketbola kopienas pasākumos un pārvaldībā.

Atgādinot, ka joprojām nav saņemta FIBA atbilde uz šīs vēstules parakstītāju iepriekš pausto viedokli, FIBA un FIBA Eiropas nodaļa tiek informētas, ka minētās deviņas valstis izstājas no līdzdalības programmā "FIBA Wilead" un neizvirzīs dalībniekus citām FIBA programmām, kamēr tajās piedalīsies Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji.

Tāpat minētās nacionālās basketbola organizācijas apsvērs iespēju atsaukt savus pārstāvjus no visām FIBA komisijām, struktūrām un programmām.

Jau ziņots, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Krievijas un Baltkrievijas basketbolisti tika diskvalificēti no starptautiskajām sacensībām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu