Krievija šonedēļ virs Ukrainas lidināja gaisa balonus. Britu izlūki skaidro iespējamo iemeslu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dūmi no raķetes Ukrainas debesīs. Attēls ilustratīvs.
Dūmi no raķetes Ukrainas debesīs. Attēls ilustratīvs. Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas un Moldovas gaisa telpā pēdējās nedēļas laikā manīti vairāki objekti. Tie, visticamāk, ir daļa no jauna Krievijas plāna Ukrainas pretgaisa aizsardzības pārvarēšanā, teikts svētdien, 19. februārī, publicētajā Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas izlūkošanas pārskatā.

12. februārī Ukrainas Gaisa spēki ziņoja par baloniem Dņepropetrovskas apgabala austrumos, bet trīs dienas vēlāk virs Kijivas notriekti vismaz seši gaisa baloni ar tiem piekārtiem radara atstarotājiem.

"Visticamāk, tie bija krievu gaisa baloni, kas ir daļa no jaunas Krievijas taktikas, kuras mērķis ir iegūt informāciju par Ukrainas pretgaisa aizsardzības sistēmām un piespiest ukraiņus izšķērdēt vērtīgos zeme-gaiss raķešu un to munīcijas krājumus," teikts britu paziņojumā.

Ziņojumā arī minēts, ka 14. februārī, konstatējot gaisa balona formas objektu, uz vairākām stundām tika slēgta Moldovas gaisa telpa.

Vēlāk kļuva zināms, ka Moldovas gaisa telpas pagaidu slēgšanas iemesls bija nezināms gaisa balonam līdzīgs gaisa kuģis.

"Pastāv reāla iespēja, ka tas bija Krievijas gaisa balons, kas dreifēja no Ukrainas gaisa telpas," sacīja Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas analītiķi.

Atgādinām, ka 14. februārī Rumānijas gaisa telpā tika atrasts neidentificēts objekts, kas bija līdzīgs laikapstākļu balonam. To meklēt tika nosūtīti divi iznīcinātāji, taču gaisa kuģa apkalpes neapstiprināja gaisa mērķa klātbūtni.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu