VIDEO ⟩ "Tas tops ir būtībā diezgan nemainīgs." Kādas auto daļas Latvijā tiek nozagtas visbiežāk?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: fongbeerredhot/Shutterstock

Jau gadiem zagļu iecienītāko auto detdaļu topā pirmo vietu ieņem "Volvo" spēkratu lukturi. Likumsargi iesaka iegādāties aizsargierīces pret zagšanu, taču paši apzagtie aicina sakārtot lietoto rezerves daļu tirgu, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Video: Raidījuma "Panorāma" sižets

Ikviens, kurš savam "Volvo" mainījis spuldzīti, zinās, ka līdz brīdim, kamēr tiek atvērts motora pārsegs un izņemts lukturis, paiet mazāk par minūti. Un to zina arī ikviens zaglis.

Zagļu vidū pieprasīto "Volvo" Latvijā ir daudz, lukturi ir viegli izņemami un salīdzinoši dārgi. Ne velti jau vairākus gadus zagto rezerves daļu topā "Volvo xc90" un "Volvo xc60" lukturi ieņem pirmo vietu.

"Topā ir "Volvo" lukturi. 267 gadījumi, pēc tam iet "Porsche" – 79. Nu tad mazāk BMW un "Volkswagen" mazāk par 30 gadījumiem," stāstīja Valsts policijas pārstāvis Sergejs Smirnovs.

"Tas tops ir būtībā diezgan nemainīgs. Tie ir "Volvo" lukturi, "Volvo" vadības bloki, BMW stūres, BMW vadības bloki. Viss pārējais uz šī nosauktā fona būtībā nobāl.

Lai arī paši saimnieki apgrūtinātu zagļu darbu, apdrošinātāji un policija iesaka ne vien lukturu marķēšanu, bet arī motora pārsega bloķētāju un pašu lukturu bloķētāju. Bet drošāk, ja auto neatstāj neapsargātā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu