Video ⟩ Rezultatīvā NBA Visu zvaigžņu spēlē pirmo reizi uzvar "Jaņņa komanda"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Bostonas "Celtics" kluba spēlētājs Džeisons Teitums svētdien kļuva par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles rekordistu, gūstot 55 punktus, bet "Jaņņa komanda" ar 184:175 (46:46, 53:46, 59:49, 26:34) pārspēja "Lebrona komandu".

Teitums arī tika atzīts par Visu zvaigžņu spēles vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

Iepriekšējais NBA "All Star" spēles rezultativitātes rekords piederēja Entonijam Deivisam, kurš 2017.gadā guva 52 punktus.

"Tas nozīmē ļoti daudz," pēc spēles sacīja Teitums. "Jūs domājat par visām leģendām un lieliskajiem spēlētājiem, kuri ir piedalījušies šajā spēlē, un, godīgi sakot, rekordi ir radīti, lai tos pārspētu. Ceru to noturēt pēc iespējas ilgāk, bet esmu pārliecināts, ka pēc pāris gadiem kāds atnāks un mēģinās to labot".

Teitums laboja arī vienā ceturtdaļā gūto punktu rekordu, trešajā spēles nogrieznī atzīmējoties ar 27 punktiem. Kopumā mačā "Celtics" spēlētājs grozā raidīja 12 no 13 divpunktu metieniem, desmit no 18 tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem, kā arī izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un atdeva sešas rezultatīvas piespēles.

Uzvarētāju rindās 40 punktus guva Donovans Mičels, bet 26 - Demjens Lilards. Tikmēr pretējā komandā rezultatīvākais ar 35 punktiem bija Džeilens Brauns, bet pa 32 punktiem katrs guva Kairijs Ērvings un Džoels Embīds.

Lebrona Džeimsa komanda pirmo reizi cieta zaudējumu NBA Visu zvaigžņu spēlē, iepriekš uzvarot sešas reizes. Tikmēr Jaņņa Adetokunbo vienībai šī bija pirmā uzvara trīs spēlēs.

Komandu kapteiņi šoreiz zvaigžņu spēli līdz galam neaizvadīja. Adetokunbo plaukstas traumas dēļ laukumā bija vien pirmajā neilgu brīdi pirmajā ceturtdaļā un guva divus punktus, kamēr Džeims sasita roku un laukumā neatgriezās pēc otrās ceturtdaļas, kopumā gūstot 13 punktus.

NBA regulārais čempionāts atsāksies ceturtdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu