Šogad tranzītā uz un no Kaļiņingradas apgabala caur Lietuvu pa dzelzceļu var vest 2,89 miljonus tonnu sankcijām pakļautu Krievijas preču

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dzelzceļa sliedes; ilustratīvs foto.
Dzelzceļa sliedes; ilustratīvs foto. Foto: Andrejs Baburovs / LETA

Tranzītā caur Lietuvu uz un no Kaļiņingradas apgabala pa dzelzceļu šogad var vest 2,89 miljonus tonnu starptautiskajām sankcijām pakļauto preču, kas ir par nepilniem 7% mazāk nekā pērn noteiktā kvota 3,1 miljona tonnu apmērā.

Lietuvas valsts dzelzceļa kompānijas "Lietuvos geležinkeliai" kravu pārvadājumu meitasuzņēmumā "LTG Cargo" informēja, ka šā gada kvota paredz līdz 2,47 miljonu tonnu sankcijām pakļauto preču pārvadājumus pa dzelzceļu no Krievijas uz eksklāvu un līdz 420 000 tonnu pretējā virzienā.

Pērn Krievija uz un no Kaļiņingradas apgabala tranzītā caur Lietuvu pārvadāja ap 1,8 miljonus tonnu preču, uz kurām attiecas sankcijas, nesasniedzot noteikto kvotu 3,1 miljona tonnu apmērā.

2022.gada 13.jūlijā Eiropas Komisija atļāva Krievijai no un uz Kaļiņingradas apgabalu caur Lietuvu tikai pa dzelzceļu un tikai eksklāva vajadzībām pārvadāt preces, uz kurām attiecas sankcijas, nosakot, ka kravu apmērs nedrīkst pārsniegt pēdējo trīs gadu vidējo rādītāju.

Pērn 17.jūnijā stājās spēkā ES sankcijas Krievijas dzelzs, tērauda un melno metālu pārvadājumiem caur ES. 10.jūlijā tam pievienojās cements, alkohols, kokmateriāli, stikls, alumīnijs, papīra izstrādājumi, ģipsis un kuģu detaļas, 10.augustā - ogles cits cietais kurināmais, savukārt 5.decembrī naftas produkti.

Pasažieru un pārtikas pārvadājumi nav traucēti, kā arī bez ierobežojumiem turpinās gaisa un jūras satiksme uz Kaļiņingradas apgabalu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu