VIDEO "Šīs plaisas ir vismaz piecus vai sešus gadus." Valdemāra ielas ēku iedzīvotāji neizpratnē, kāpēc evakuācija bijusi tik pēkšņa (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas mērs Mārtiņš Staķis rīko preses konferenci pie ēkas Krišjāņa Valdemāra ielā, kuras sienā izveidojušās plaisas
Rīgas mērs Mārtiņš Staķis rīko preses konferenci pie ēkas Krišjāņa Valdemāra ielā, kuras sienā izveidojušās plaisas Foto: Edijs Pālens/LETA

Viens no skaļākajiem notikumiem Rīgā aizvadītās nedēļas nogalē bija divu Krišjāņa Valdemāra ielas ēku evakuācija. Iedzīvotāji ir neizpratnē, kādēļ evakuācija notika tik pēkšņi, jo plaisas mājās – pēc viņu teiktā – esot jau vismaz piecus gadus, bet līdz šim viņu paustās bažas par tām atbildīgie dienesti nav ņēmuši vērā, vēsta Lsm.lv.

Video: Raidījuma "Panorāma" sižets

"Šīs plaisas ir kā minimums pieci vai seši gadi. Taisni tādas. Vai pat vēl senākas. Mums tas ir pat fotogrāfijās fiksēts," saka evakuētie iedzīvotāji.

Pēc operatīvās sanāksmes pie Rīgas domes vadības vēršas ēku iedzīvotāji, kuri ir neizpratnē, kāpēc evakuācija notika tik pēkšņi, jo – pēc viņu teiktā – plaisas mājām nav nekas jauns, tās sāka parādīties, kad apkaimē sāka celt jaunbūves Tomsona ielā un Skanstē, un, kad iedzīvotāji toreiz vērsās atbildīgajās iestādēs, visi viņu iesniegumi tika noraidīti.

"Kur tas viss sākās? Jo mēs sēžam mājās, un pēkšņi mūs met ārā. It kā noticis kaut kas briesmīgs. Bet nekas taču nav mainījies, neviens nekādus krakšķus nav dzirdējis, nekas nav plīsis. Kas ir tas aizsākums, kāpēc tas viss vakar vispār bija?" jautā iedzīvotāji.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Andrejs Aronovs iedzīvotājiem skaidro, ka par bīstamību ēkā policija vakar saņēma iesniegumu no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), par ko acīmredzot bija informējis kāds iedzīvotājs.

"Viņi piesaistīja policiju. Policija atbrauca uz šejieni. Veicot apsekošanu, VUGD pieņēma lēmumu evakuēt iedzīvotājus saistībā ar potenciālo bīstamību. Pēc tam tika pieaicināts būvinspektors, kurš apsekoja ēkas un kurš vakar pieņēma lēmumu, ka šo ēku ekspluatācija uz doto brīdi nav iespējama," stāsta Andrejs Aronovs.

No ēkām Valdemāra ielā 117 un 119 ir evakuēti 33 cilvēki, no kuriem trīs ir lūguši pašvaldības atbalstu izmitināšanai, kas arī viņiem nodrošināts krīzes režīmā. Evakuēts arī suns un divi kaķi.

Foto: Preses konference pie ēkas Krišjāņa Valdemāra ielā, kuras sienā izveidojušās plaisas

Jau vēstīts, ka sestdienas, 18. februāra, vakarā Rīgā VUGD darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu ēku Krišjāņa Valdemārā ielā, jo tajā izveidojušās plaisas.

Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēkā ir izveidojušās redzamas plaisas, un sāka cilvēku evakuāciju. Notikuma vietā sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju tika nodrošināts autobuss evakuēto cilvēku izmitināšanai.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu