Mejeris nepalīdzēs Latvijas izlasei februāra mačos

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Mareks Mejeris
Latvijas basketbolists Mareks Mejeris Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

Uz Latvijas vīriešu basketbola izlases treniņiem pirms novembra spēlēm uzaicināti 20 spēlētāji, kuru vidū nav Mareka Mejera, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

No vadošajiem Latvijas izlases spēlētājiem šajā divdesmitniekā iekļauti Jānis Timma, Dairis Bertāns, Klāvs Čavars, Andrejs Gražulis, Rodions Kurucs, Anžejs Pasečņiks, Artūrs Strautiņš, Jānis Strēlnieks, Artūrs Žagars un Kristers Zoriks.

No paplašinātajā sarakstā iekļautajiem spēlētājiem starp šiem 20 basketbolistiem nav Mejera. Tāpat iepriekš tika ziņots, ka izlasei talkā nedosies Zoriks. LBS arī informē, ka visi no šiem 20 sarakstā iekļautajiem spēlētājiem nevarēs būt ierindā.

Kvalifikācijas turnīra pēdējā spēļu ciklā 2023. gada februāra beigās Latvijas izlasi gaida izbraukums uz Turciju un spēle savā laukumā ar Grieķiju. Lai gan ceļazīme uz finālturnīru ir nodrošināta, katrs mačs ir svarīgs cīņā par augstāku vietu FIBA reitingā, pēc kura nosaka izložu grozus.

Kvalifikācijas otrā posma I apakšgrupā pārliecinošā pirmā vietā ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir Latvija, pa četrām uzvarām septiņos mačos guvušas Serbija un Grieķija, pa trīs uzvarām ir Turcijai un Beļģijai, bet vienreiz uzvarējusi Lielbritānija.

Finālturnīram, kas 2023. gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās, kvalificēsies pirmo trīs vietu ieguvēji.

Latvijas vīriešu basketbola kandidātu saraksts 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm: Artis Ate, Kristers Zoriks (abi - "VEF Rīga"), Dairis Bertāns, Anžejs Pasečņiks (abi - Seviljas "Real Betis", Spānija), Klāvs Čavars (Ļubļinas "Start", Polija), Andrejs Gražulis (Trento "Dolomiti Energia", Itālija), Mārtiņš Laksa (Jonavas "CBet", Lietuva), Toms Leimanis (Madrides "Movistar Estudiantes", Spānija), Jānis Strēlnieks (Atēnu AEK, Grieķija), Jānis Timma (Umakao "Grises", Puertoriko), Renārs Birkāns, Ričards Daniels Vanags, Kārlis Šiliņš (visi - "Liepāja"), Roberts Blumbergs ("Sibiu", Rumānija), Krišs Helmanis (Tībingenas "Tigers", Vācija), Rodions Kurucs ("Strasbourg", Francija), Aigars Šķēle (Lielpolijas Ostruvas "Stal", Polija), Mārcis Šteinbergs (Manrezas "Baxi", Spānija), Artūrs Strautiņš (Redžo Emīlijas "UnaHotels", Itālija), Artūrs Žagars (Ķēdaiņu "Nevežis", Lietuva).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu